Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ou­lun­sa­lon kun­nan­ta­lo dum­pat­tiin

Iltalehti (27.3.) ja Kaleva (29.3.) kirjoittivat artikkeleissaan Oulunsalon entisen kunnantalon myymisestä huutokaupalla, pilkkahintaan 53 500 euroa, uusille omistajille.

Tätä täytyy tosiaan vuodesta 1990 Oulunsalossa asuneena ihmetellä. Varsinkin, kun talosta olisi Iltalehden mukaan saatu kymmenkertainen hinta, jos Museovirasto olisi myöntynyt talon käyttötarkoituksen muutokseen hotelliksi.

Hotelli olisi elävöittänyt nykyisin niin kovin hiljaista, entistä kuntakeskusta.

Perusteluissa mainitaan korkeat ylläpitokustannukset ja tuleva, noin viiden miljoonan euron remontti sekä se, ettei talolle ole kaupungilla käyttöä. Remonttitarve aiheuttaa toisen hämmennyksen, koska uudet omistajat ja talon yksi suunnitelleista arkkitehdeistä, Ilpo Väisänen, ovat sitä mieltä, että talo on hyvässä kunnossa.

"Hotelli olisi elävöittänyt nykyisin niin kovin hiljaista, entistä kuntakeskusta."

Oulun kaupunki on kyllä etsinyt väistötiloja muun muassa kaupungintalon remontin ajaksi, mutta silloin ei kelpuutettu Oulunsalon kunnantaloa. Syynä lienee sijainti liian kaukana ydinkeskustasta.

Olen aina ollut kuntaliitosten kannalla, koska meillä Suomessa on edelleenkin liikaa kuntia, mutta tulee vain mieleen tästäkin tapauksesta, että hoidetaanko näitä ”reuna-alueiden” asioita vasemmalla kädellä.

Rauno Luttinen

Senior Partner

Alia Consulting Oy

Oulunsalo

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.