Oulun yli­opis­ton yliop­pi­las­kun­ta: lu­ku­vuo­den ava­jais­ta­pah­tu­ma Vul­ca­na­liaa ei jär­jes­te­tä ko­ro­na­vi­ruk­sen vuoksi

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 9. syyskuuta.

Oulun yliopiston lukuvuoden avajaistapahtuma Vulcanalia perutaan vuoden 2020 osalta koronaviruksen vuoksi, tiedottaa Oulun yliopiston ylioppilaskunta.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 9. syyskuuta.

Vulcanaliapäivä koostuu kahdesta osatapahtumasta, Järjestömessuista ja Vulcanalia Festivalista, joista kumpaakaan ei järjestetä tulevana syksynä. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus päätti tapahtuman peruuttamisesta kokouksessaan 25. kesäkuuta.

– Olemme tehneet paljon töitä vuoden 2020 Vulcanalian eteen, joten peruuttamispäätös tuntuu tietysti raskaalta. Koronavirus on kuitenkin ollut koko kevään ajan valtava epävarmuustekijä tapahtuman tuotannossa, ja päätös syksyn suhteen oli tehtävä. Emme halua riskeerata yhdenkään tapahtumakävijän, työntekijän tai artistin terveyttä, kommentoi Oulun yliopiston ylioppilaskunnan tapahtumatuottaja-järjestöasiantuntija Katariina Sarja tiedotteessa.

Myös OYY:n hallituksen puheenjohtaja Eetu Leinonen on Sarjan kanssa samoilla linjoilla:

– Päätös syntyi pitkän harkinnan tuloksena. Vulcanalian tuotanto oli edennyt jo pitkälle, ja tapahtumasta olisi tullut todella hieno ja laadukas. Tilanteeseen vaikuttaa kuitenkin yliopiston, AVI:n ja valtion linjaukset ja näiden pohjalta pitkän harkinnan jälkeen päädyimme perumaan tapahtuman. Päätös ei todellakaan ollut helppo, sillä tapahtuma on todella tärkeä yliopiston yhteisöllisyyden kannalta, mutta tässäkin tilanteessa menemme tapahtuman osallistujien ja järjestäjien terveys edellä, hän toteaa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan peruuttamispäätökseen vaikutti myös yliopiston linjaus järjestää ensimmäisen periodin opetus pääasiallisesti etäopetuksena. Tämä vaikuttaa olennaisesti myös Järjestömessujen onnistumiseen.

Järjestömessut on perinteisesti järjestetty Oulun yliopiston Linnanmaan pääväylällä. Esittelijöinä messuilla on ollut opiskelijajärjestöjä ja Vulcanalian yhteistyökumppaneita, kuten paikallisia yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita.

Juttua korjattu klo 20:37: tiedon kertoi Oulun yliopiston ylioppilaskunta.