Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Oulun yli­opis­ton 6G-tut­ki­ja Mehdi Bennis pääsi maail­man vii­ta­tuim­pien tut­ki­joi­den lis­tal­le

Oulussa asuva tutkija Mehdi Bennis sai kansainvälistä tunnusta työstään.
Oulussa asuva tutkija Mehdi Bennis sai kansainvälistä tunnusta työstään.
Kuva: Oulun yliopisto

Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis Oulun yliopistosta on päässyt maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle, kertoo Oulun yliopisto tiedotteessa. Highly Cited Researchers-listalle päästäkseen tutkijalla tulee olla useampi artikkeli, joka sijoittuu viittausten määrässä yhden prosentin parhaimmistoon omalla tieteenalallaan.

Bennis on tietoliikenteen tutkijana keskittynyt radioresurssien hallintaan, tekoälyyn ja koneoppimiseen 5G- ja 6G-verkoissa.

– Tutkimukseni on kahden teknisen vallankumouksen eli langattoman tietoliikenteen ja koneoppimisen, yhtymäkohdassa. Ne ovat Oulun yliopiston johtaman 6G-lippulaivan keskeisiä tutkimuskohteita, Bennis sanoo tiedotteessa.

– Yleisenä tavoitteena tutkimuksessani on hyödyntää verkon reunalla tuotettujen tietojen saatavuutta, laskenta- ja tallennusominaisuuksia aidosti älykkäiden verkkojen mahdollistamiseksi niin, että tiedonsiirron viive on minimaalinen, luotettavuus maksimaalinen ja yksityisyys huomioitu, Bennis jatkaa.

Suomessa työskentelevistä tutkijoista listalle nousi tänä vuonna 19 tutkijaa. Oulun yliopistosta listalla on Bennisin lisäksi professori Tarik Taleb, joka työskentelee sekä Oulun yliopistossa että Aalto yliopistossa ja näiden yhteisessä 5G!Drones-hankkeessa.