Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun yli­opis­ton 6G Flags­hip -tut­ki­mus­oh­jel­ma jul­kai­si uuden numeron leh­des­tään, hanke saanut aiemmin 251 mil­joo­nan euron bud­je­tin Suomen Aka­te­mial­ta

6G Flagship -tutkimusohjelmaa työstetään Oulun yliopistossa.
6G Flagship -tutkimusohjelmaa työstetään Oulun yliopistossa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma on julkaissut uuden numeron 6G Waves -lehdestään.

Kyseessä on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä julkaisu, joka nostaa esiin alan viimeisimmän tutkimuksen nykytilan. Se myös esittelee alan kiinnostavimmat tutkimusaiheet.

– Yhteiskuntien digitalisaatio on ulotettava koskemaan sekä metropoleja että maaseutua, niin kehittyviä maita kuin jo teknologisesti edistyneitäkin. Riittävä ja edullinen liitettävyys tietoverkkoihin voi tarjota keinoja köyhyyden tai eriarvoisuuden torjumiseksi, akatemiaprofessori ja 6G Flagshipin johtaja Matti Latva-aho toteaa tiedotteen mukaan lehden avaussanoissaan.

Suomen Akatemia on myöntänyt vuonna 2018 Oulun yliopistolle 6G Flagship -tutkimuskokonaisuudelle 251 miljoonan euron kokonaisbudjetin kahdeksan vuoden ajalle.