Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun yli­opis­to­kam­pus­ten si­jain­nil­la ei ole No­kial­le mer­ki­tys­tä

Jari Larun kirjoituksessa (Kaleva 10.2./Lukijalta) ”Keskustakampus on uhka ict-sektorin tulevaisuudelle” yhdistettiin Nokian uuden Linnanmaalle rakennettavan toimipaikan sijainti Oulun yliopistokampusten sijainnista käytävään keskusteluun.

On hyvä, että aiheesta käydään vilkasta keskustelua. Koska Nokia mainitaan keskustelussa merkittävänä tahona, haluan tuoda näkemykseni asiaan.

Oulun yliopistokampusten sijainnilla ei ole Nokialle merkitystä, eikä kampusten tuleva sijainti ole vaikuttanut Nokian toimipaikkapäätökseen. Nokia on tehnyt oman Linnanmaan toimipaikkaa koskevan investointipäätöksensä viime vuoden lopulla perustuen pitkän tähtäimen kokonaistaloudelliseen arviointiin.

"Sijaintia tärkeämpi kysymys onkin se, miten yliopisto kehittää erityisesti tekniikan alojen opetusta ja tutkimusta, ja miten yliopisto onnistuu houkuttelemaan jatkossa opiskelijoita myös laajemmin Suomesta sekä ulkomailta."

Nokialla on pitkät perinteet tiiviistä ja menestyksekkäästä yhteistyöstä Oulun yliopiston kanssa, viime vuosina erityisesti 5G- ja 6G-tutkimuksen saralla. Esimerkiksi 6G Flagship -hankkeen varmistuminen Oulun yliopiston vedettäväksi on ollut hieno yhteinen ponnistus Oulun radioekosysteemin hyväksi.

Nokia on palkannut Suomeen viime vuoden aikana noin 500 uutta työntekijää, joista merkittävä osa on palkattu Ouluun. Näkemyksemme mukaan Oulun alueen ict-sektorin menestys perustuu Oulun yliopiston ja erityisesti teknisten alojen vahvaan vetovoimaan, yritysten kansainväliseen kilpailukykyyn, osaavan työvoiman saatavuuteen sekä koko ekosysteemin elinvoimaisuuteen.

Sijaintia tärkeämpi kysymys onkin se, miten yliopisto kehittää erityisesti tekniikan alojen opetusta ja tutkimusta, ja miten yliopisto onnistuu houkuttelemaan jatkossa opiskelijoita myös laajemmin Suomesta sekä ulkomailta.

Jarkko Pyykkönen

Nokian Oulun yksikön johtaja

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.