Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun yli­opis­to­kam­pus­ten si­jain­nil­la ei ole No­kial­le mer­ki­tys­tä

Jari Larun kirjoituksessa (Kaleva 10.2./Lukijalta) ”Keskustakampus on uhka ict-sektorin tulevaisuudelle” yhdistettiin Nokian uuden Linnanmaalle rakennettavan toimipaikan sijainti Oulun yliopistokampusten sijainnista käytävään keskusteluun.

On hyvä, että aiheesta käydään vilkasta keskustelua. Koska Nokia mainitaan keskustelussa merkittävänä tahona, haluan tuoda näkemykseni asiaan.

Oulun yliopistokampusten sijainnilla ei ole Nokialle merkitystä, eikä kampusten tuleva sijainti ole vaikuttanut Nokian toimipaikkapäätökseen. Nokia on tehnyt oman Linnanmaan toimipaikkaa koskevan investointipäätöksensä viime vuoden lopulla perustuen pitkän tähtäimen kokonaistaloudelliseen arviointiin.

"Sijaintia tärkeämpi kysymys onkin se, miten yliopisto kehittää erityisesti tekniikan alojen opetusta ja tutkimusta, ja miten yliopisto onnistuu houkuttelemaan jatkossa opiskelijoita myös laajemmin Suomesta sekä ulkomailta."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.