Oulun yli­opis­to vetää kan­sain­vä­li­siä opis­ke­li­joi­ta – ha­ki­ja­mää­rä kasvoi yli nel­jän­nek­sen

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopiston kansainvälisillä tutkinto-ohjelmilla menee hyvin. Yhteensä 2961 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin keskiviikkona 20. tammikuuta päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa.

Hakijamäärä kasvoi noin 28 prosenttia viime vuodesta. Hakijoita oli yhteensä yli 100 maasta ympäri maailmaa.

– Oulun yliopiston uudet englanninkieliset tutkinto-ohjelmat vastaavat työelämän tarpeisiin. Niissä monitieteisyys on hyödynnetty menestymistä varten, Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu kertoo tiedotteessa.

Haussa oli mukana 21 kaksivuotista maisteriohjelmaa ja kaksi kandidaattiopinnoista alkavaa viisivuotista ohjelmaa. Oulun yliopiston kansainvälisissä ohjelmissa on yhteensä 593 aloituspaikkaa syksyllä 2021.

– Oulun alueen elinkeinoelämä saa kansainvälisiä osaajia palvelukseensa, ja urapolku aukenee valmistuville tarvittaessa missä tahansa, Koivu sanoo.

Suosituin ohjelma oli Digitalisation, Computing and Electronics -kandiohjelma, johon oli 386 hakemusta. Lähes saman verran hakijoita sai International Business Management 383 hakemuksella.

Oulun yliopistossa oli haettavissa neljä täysin uutta maisterihakukohdetta, ja hakijat löysivät ne hyvin. Maisteriohjelmiin oli yhteensä 2405 hakijaa.