Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun yli­opis­to paransi si­joi­tuk­siaan kan­sain­vä­li­ses­sä tut­ki­mus­ala­ver­tai­lus­sa – par­hai­ten me­nes­tyi tie­to­lii­ken­ne­tek­niik­ka

Oulun yliopisto paransi sijoituksiaan kansainvälisessä vertailussa useilla tutkimusaloilla.
Oulun yliopisto paransi sijoituksiaan kansainvälisessä vertailussa useilla tutkimusaloilla.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopiston tutkimusaloista 21 sijoittuu uudelle kansainväliselle Shanghai Ranking -tieteenalalistalle. Tutkimusaloista seitsemän paransi sijoitustaan vertailussa. Sijoitukset paranivat myös suomalaisyliopistojen välisessä vertailussa, Oulun yliopiston tiedotteessa kerrotaan.

Parhaiten Oulun yliopiston aloista menestyi tietoliikennetekniikka (Telecommunication Engineering), joka nousi sijalle 46. Sadan parhaan tutkimusalan joukkoon nousivat myös sähkötekniikka ja elektroniikka (Electrical & Electronic Engineering), kasvatustiede (Education) sekä kaivos- ja mineraalitekniikka (Mining & Mineral Engineering), jonka sijoitus pysyi ennallaan. Sijoitustaan listalla nostivat myös kansanterveystiede (”Public health”) ja lääketieteen tekniikka (Medical Technology).

Uusina tutkimusaloina maailman 500 parhaimman  joukkoon Oulun yliopistosta nousivat matematiikka (Mathematics), maantiede (Geography) ja taloustiede (Economics).

Suomalaisyliopistojen välisessä vertailussa Oulun yliopiston tutkimusalat paransivat sijoituksiaan tekniikan sekä luonnontieteiden aloilla. Suomen ykkösiksi tai jaetulle ykkössijalle tutkimusalallaan ylsivät sähkötekniikka ja elektroniikka, metallurgia sekä kaivos- ja mineraalitekniikka.

Shanghai Rankingin tutkimusalakohtaisessa vertailussa oli tänä vuonna mukana yli 4 000 yliopistoa ja 54 tutkimusalaa. Oulun yliopistossa vertailun mukaisia tutkimusaloja on kaikkiaan 37. Vertailu perustuu yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden keräämien viittausten alakohtaiseen analyysiin sekä yliopiston henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin.