Nato-jäsenyys: Turkki tukee Suomen Na­to-jä­se­nyyt­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Oulun yli­opis­to ja SSAB sol­mi­vat stra­te­gi­sen yh­teis­työ­so­pi­muk­sen, ta­voit­tee­na vastata muun muassa glo­baa­liin il­mas­ton­muu­tok­seen

Oulun yliopisto ja SSAB ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin.
Oulun yliopisto ja SSAB ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopisto ja SSAB ovat solmineet kumppanuussopimuksen, joka kattaa yhteistyön terästutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan kehittämisen aloilla.

Oulun yliopiston tiedotteen mukaan tavoitteena on myös vastata globaaliin ilmastonmuutokseen.

Tavoitteena on edistää osapuolten keskinäistä strategista kumppanuutta ja yhteistyötä erityisesti prosessimetallurgiassa ja materiaalitutkimuksessa, kestävän tuotantoteknologian kehittämisessä sekä digitalisaation hyödyntämistä liiketoiminnassa ja tutkimuksessa.

– Kumppanuussopimuksella SSAB varmistaa, että tarvittavaa osaamista erityisesti metallurgian ja materiaalitekniikan alueella on saatavilla. Haluamme jatkaa yhteistyötä pitkäjänteisesti, prosessikehityspäällikkö Jarmo Lilja SSAB:n Raahen terästehtaalta sanoo tiedotteessa.

Oulun yliopiston yhteistyösuhteista vastaava vararehtori Arto Maaninen kertoo, että Oulun yliopistolla on jo kymmenien vuosien perinteet tutkimusyhteistyöstä SSAB:n kanssa.

– Yhteistyöllä etsitään ja tutkitaan ratkaisuja teolliseen murrokseen ja teollisuuden arvoketjujen kehittämiseen sekä luodaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia, Maaninen sanoo.