Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Mäkihyppyperheen tarina: Ou­lu­lai­set Heikki ja Annukka Hau­ta­mä­ki panivat kaiken peliin, jotta heidän lap­sen­sa saivat ta­voi­tel­la mä­ki­hyp­py­unel­miaan

Luitko jo tämän: Kai­vin­ko­ne­kus­ki Juho Pakasen työ­vi­deot roh­mua­vat mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja somessa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Oulun yli­opis­to hakee jälleen kum­mi­per­hei­tä kan­sain­vä­li­sil­le opis­ke­li­joil­le

Oulun yliopisto etsii kahden vuoden koronatauon jälkeen jälleen kummiperheitä kansainvälisille opiskelijoille, yliopisto tiedottaa.

Kummiperheet sitoutuvat tapaamaan opiskelijaa ainakin kerran tai pari kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun. Aktiviteetit ovat täysin osapuolten sovittavissa, eikä perhemuodolla ole väliä: myös yksin asuva voi toimia tukihenkilönä.

Hakemus täytetään Oulun yliopiston sivuilla ja opiskelijat ja perheet yhdistetään hakemusten perusteella. Ohjelmalla tuetaan kansainvälisten opiskelijoiden kotiutumista sekä ystävyyksien rakentumista kotimaisten opiskelijoiden kanssa.

Mukana olevat opiskelijat ovat kansainvälisiä opiskelijoita, jotka viipyvät Oulussa useamman vuoden. Kummiohjelmaan sitoudutaan kuitenkin aina lukuvuodeksi kerrallaan.

– Mukana on vuosien kuluessa ollut niin eläkeläisiä, yksin asuvia kuin lapsiperheitäkin. Tärkeintä on kiinnostus kulttuurienväliseen kanssakäymiseen sekä sitoutuminen oman opiskelijan tapaamiseen ja yhteisen ajan viettämiseen, kertoo suunnittelija Ulla Alanko Oulun yliopistosta.

– Lisäksi kummiperheenä toimivalta, tai ainakin yhdeltä perheenjäseneltä, odotetaan vähintään auttavaa vieraan kielen taitoa.

Perheet ja opiskelijat yhdistetään hakemusten perusteella, ja alkusyksystä he tapaavat ensimmäisen kerran yhteisen tapahtuman merkeissä. Tämän jälkeen tapaamiset sovitaan keskenään.

Positiivisia kokemuksia eri vuosikymmeniltä

Kummiperhetoiminta alkoi Oulun ylipistossa jo 1990-luvun puolivälissä, kun muutamille vaihto-opiskelijoille järjestettiin paikallinen ystäväperhe. Ohjelman tarkoitus on tukea Oulun kansainvälistymistä ja kulttuurienvälistä vaihtoa.

Yliopiston tiedotteessa kanadalainen Matthew Sawatzky kertoo, että Oulun kummiperheestä muodostui hänelle vuosikymmeniä kestänyt ystävyyssuhde.

– Kummiperheohjelman ansiosta sain kokemuksia, näin paikkoja ja tapasin ihmisiä, joista olisin muuten jäänyt paitsi. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden saada elinikäisiä ystäviä, ja hyvällä tuurilla perheestä ja opiskelijasta tulee oikeasti perhe, Sawatzky kommentoi.

Myös Manushi Bashini Wanni Arachchige kehuu myös muutaman vuoden takaista kummiperhekokemustaan.

– Ohjelmaan osallistuminen oli opiskeluaikani parhaita päätöksiä. Se mahdollisti syvällisemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin, ja yhteys kummiperheeni kanssa vahvistuu edelleen päivä päivältä.