Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Oulun Vesi muis­tut­taa: Ve­si­joh­to­ja si­säl­tä­vää tilaa pitää läm­mit­tää tal­vel­la sähkön sääs­tä­mi­ses­tä huo­li­mat­ta

Oulun Vesi muistuttaa huolehtimaan siitä, etteivät vesimittari, -putket tai -hanat pääse jäätymään pakkasella.

Vesilaitos muistuttaa talven lähestyessä, että jäätyminen voi rikkoa putkia, lavuaareja ja muita vesikalusteita sekä päästä talon rakenteisiin. Kiinteistön omistaja on jäätymis- ja vesivahingoista.

– Vaikka kiinteistöt ovat valmistuneet hyvin sähkön säästötoimenpiteisiin, täytyy myös vesijohtoja sisältävää tilaa lämmittää talvella. Jäätymisriskiä voidaan pienentää eristämällä vesimittari ja vesiputkistoja. Eristykseen kannattaa kiinnittää huomiota etenkin silloin, jos vesimittari on esimerkiksi varastossa tai muussa viileässä tilassa, Oulun Vesi muistuttaa tiedotteessaan.

Jos mittari pääsee jäätymään, vedentulo kiinteistöön suositellaan katkaistavaksi sulkuventtiilillä, jonka jälkeen tulee ottaa yhteyttä Oulun Veden asiakaspalveluun. LVI-urakoitsijat sulattavat jäätyneitä vesiputkia.