Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun val­tuu­te­tut, älkää hirt­täy­ty­kö vuo­si­kym­me­niä sitten laa­dit­tuun ase­ma­kaa­vaan!

Oulun valtuutetut, antakaa itsellenne muutama hetki aikaa eläytyä tulossa olevan kaavoitusratkaisuun torinrannan tornihotellihankkeesta.

Rakennus muuttaisi täysin kaupunkikuvan Oulun ehdottomasti viehättävimmässä miljöössä. Se muuttaa maiseman, mittakaavan, valon, tunnelman – yksikertaisesti koko miljöön. Se muuttaa ihmisen kokemuksen tilasta ja paikasta.

Pyydän, älkää hirttäytykö vuosikymmeniä sitten laadittuun asemakaavaan! Ei sieltä löydy mitään mystistä suurta viisautta. Antakaa alueen historian hengittää.

Tiedän, että olen aseeton pyynnössäni. Vaakakupissani painavat vain seuraavat argumentit: Oulujokisuisto keskellä kaupunkia on upea, ainutlaatuinen, Rantakadun ja torin miljööt ovat pohjoisen mittakaavassa verrattomia, Pikisaari on aarre – rannan alue kokonaisuudessaan on yksinkertaisesti ihana!

Kun toiseen vaakakuppiin lyödään yltiösuuret unelmat modernista suurkaupungista, mielikuvat ihmisistä ylimmän kerroksen drinkkibaarissa auringonlaskua ihastelemassa, on helppo nähdä, mihin vaaka saattaa kallistua.

"Oulun valtuutetut, antakaa itsellenne muutama hetki aikaa eläytyä tulossa olevan kaavoitusratkaisuun torinrannan tornihotellihankkeesta."

En ole kaiken uuden vastustaja, mutta pyydän: Antakaa ihmisen kokoisille asioillekin arvo, olkaa rohkeasti valmiita puolustamaan rikasta historiaa, kehittämään siitä tämän ajan vetonauloja ja houkuttimia, joilla saataneen jokunen turistikin innostumaan (en tunne yhtään ihmistä, joka matkustaisi toiselle paikkakunnalle katsomaan pelkästään korkeaa taloa). Ja jos se ”pilvenpiirtäjä” tarvitaan, koetetaanko löytää sille sopivampi paikka?

Leena Kantola

entinen oululainen Rotuaarin reunalta

Raahe

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.