Pesäpallo: Kaleva Live näyttää Lipon lauan­tai­sen ko­ti­ot­te­lun suorana lä­he­tyk­se­nä

Oulun uu­sim­mat ko­ro­na­tie­dot: al­ku­vii­kon aikana 23 uutta tar­tun­ta­ta­paus­ta – kolmeen tar­tun­taan liittyy jouk­ko­al­tis­tu­mi­nen

Lähes sata henkilöä on asetettu karanteeniin.

Kaupungin mukaan uudet tartuntamäärät vahvistavat tulkintaa, jonka mukaan Oulu on siirtymässä epidemian kiihtymisvaiheeseen.
Kaupungin mukaan uudet tartuntamäärät vahvistavat tulkintaa, jonka mukaan Oulu on siirtymässä epidemian kiihtymisvaiheeseen.
Kuva: Jussi Leinonen

Oulun kaupungin tuoreimpien tietojen mukaan Oulussa on todettu alkuviikon aikana 23 uutta koronavirustartuntaa. Kaupungissa on todettu keväästä lähtien yhteensä 263 tartuntaa.

Kaupungin tiedotteen mukaan uusista tartunnoista kolmeen liittyy joukkoaltistuminen. Lähes sata henkilöä on asetettu karanteeniin.

– Yksi joukkoaltistuminen on tapahtunut joukkueurheilussa, yksi nuorten tilaisuudessa ja yksi matkailukeskuksessa. Nuorten tilaisuudessa ei ole kyse juhlista, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo sanoo.

Kaupungin mukaan uudet tartuntamäärät vahvistavat tulkintaa, että Oulu on siirtymässä epidemian kiihtymisvaiheeseen. Kaupunki korostaa, että koronatilanteen paheneminen on kestänyt vasta lyhyen ajan, joten jokainen päivä antaa lisätietoa tilanteen tulkintaan.

Mäkitalon mukaan keskiviikkona annetut uudet suositukset alleviivaavat niiden noudattamisen tärkeyttä.

– Tilanne ei ole yksiselitteisen synkkä, mutta ei tähän kevyestikään voi suhtautua. En halua valaa oululaisiin turhaa luottavaisuutta, että kyllä me tästä ihan itsestään selviämme, tai että tilanne ei olisi yhtään vakava.

Tartuntaketjujen selvittäminen on sujunut toistaiseksi hyvin. Lähes kaikki tartunnat on saatu jäljitettyä ja altistuneet kontaktoitua.

Mäkitalo ei pysty avaamaan joukkoaltistumisia tarkemmin.

– Ymmärrän ihmisten halun saada lisää tietoa, mutta tässä painotellaan avoimuuden periaatteen ja yksityisyyden suojaamisen välillä. Olen saanut kuulla, että jotkin sosiaaliseen mediaan tartunnastaan tietoja jakaneet potilaat ovat joutuneet vainoamisen tai kiusaamisen kohteeksi.

Päivitetty Mäkitalon kommentit kello 16.45.