Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun uusi vuosi 2022 – brän­di­lu­pauk­sen to­teu­tu­mi­seen voimme jo­kai­nen vai­kut­taa, pu­hu­taan Oulusta asteen verran enemmän hyvää

Kulttuuripääkaupunkistatus tuo mukanaan paitsi mainetta myös toimeentuloa ja työpaikkoja.

Lähestymme jälleen vuoden taitekohtaa ja uutta vuotta. Tuleva vuosi 2022 on mahdollisuuksien vuosi, kun vain itse uskomme näin. Se voi olla meille oululaisille asteen verran parempi vuosi.

Vaikka taistelumme koronaa vastaan on vielä pahasti kesken, kuljemme monien mittarien perusteella parempaa kohti. Nokia teki tämän vuoden lopuksi päätöksen sijoittua Ouluun. Tämä päätös on tärkeä sekä Oululle, Suomelle että koko Euroopalle.

Menestyksemme on kautta historiamme nojannut rohkeisiin yrittäjiin ja yrittäjyyteen. Yrittäjät varmistavat kaupunkimme palvelut ja hyvinvoinnin. Monet digitalisaatiota edistävät yritykset ovat menestyneet Oulussa hyvin. Ne ovat lisänneet työvoimaa ja niiden maksamat palkkatulot ovat kasvaneet myös korona-aikana.

Junnikkalan sahan tuleminen Ouluun on ollut myös yksi loppuvuoden hyvistä uutisista. Myös matkailun alalta on odotettavissa uusia onnistumisia. Tarvitsemme näitä lisää, siksi oli tärkeää, että Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Oululaisesta kulttuuriosaamisesta saimme vahvaa näyttöä keväällä, kun Blind Channel -yhtye saavutti Euroviisuissa kuudennen sijan. Se on Suomen kilpailuhistorian toiseksi paras sijoitus. Nämä kaikki merkit viestivät siitä, että pöytä Euroopan kulttuuripääkaupungille on katettu ja olemme valmiit vastaanottamaan vaativan asemamme Euroopan kulttuurikartalla. Kulttuuripääkaupunkistatus tuo mukanaan paitsi mainetta myös toimeentuloa ja työpaikkoja.

Muuttovoitossa Oulu on tällä hetkellä pronssisijalla Suomessa. Uuden brändimme mukaan Oulu on asteen verran parempi kaupunki. Brändilupauksen toteutumiseen me voimme jokainen vaikuttaa itse: puhutaan Oulusta asteen verran enemmän hyvää. Pienistä hyvistä puheista lähtee liikkeelle suurten hyvien tekojen virta.

Joudumme toteuttamaan tätä työtä vaikeissa olosuhteissa, mutta korona-aika on osoittanut, että kaupungin henkilöstö pystyy osaamisensa ja ammattitaitonsa avulla selviämään vaikeasti ennakoitavista ja vaativista tilanteista.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.