Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Oulun toinen te­ko­jää­kent­tä avat­tiin Pa­te­nie­mes­sä – luis­ti­met pyy­de­tään pu­ke­maan mah­dol­li­suuk­sien mukaan kotona tai ulkona

Oulun kaupungin Pateniemen urheilukeskukseen Sahanhoitajantielle rakentama uusi tekojääkenttä avattiin yleisölle tiistaiaamuna.

Kentällä sijaitsee kaukalo sekä yleisöluistelualue. Kaukalo on tarkoitettu mailan ja kiekkojen kanssa luisteluun, mutta yleisöluistelualueella mailojen ja kiekkojen kanssa luistelu on kielletty turvallisuussyistä.

Myöhemmin tällä viikolla asennetaan kaukalon päätyyn tulevat verkot ja Oulun kaupunki pyytää tiedotteessaan kiekkojen käyttäjiä huomioimaan verkkojen puuttumisen.

Kaukalo on aluksi vapaasti kuntalaisten käytössä, mutta ensi vuoden puolella kaukalossa luistellaan ja pelataan varatuilla maksullisilla vuoroilla.

Urheilukeskuksen pukuhuoneet ovat luistelijoiden käytössä. Koronavirustilanteen vuoksi käyttäjiä pyydetään vaihtamaan luistimet luistimet mahdollisuuksien mukaan kotona tai ulkotiloissa. Luistelijoiden tulee käyttää kypärää ja myös pyöräilykypärä käy.

Pateniemen tekojääkenttä on kooltaan 4400 neliömetriä. Aiemmin Oulun ainoana tekojäänä on toiminut Raksilan 7000 neliömetrin kokoinen tekojääkenttä.