Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Oulun teat­te­ri tarttuu Mo­zar­tin Tai­ka­hui­luun – "Tai­ka­hui­lu on ollut iki­toi­ve tänne", ohjaaja Heta Haan­pe­rä sanoo

Yksi maailman rakastetuimmista oopperoista saa ensi-iltansa Oulussa tammikuussa 2023. Solistitehtäviin etsitään laulajia nyt avoimella haulla. – Haluamme avoimesti kutsua myös oululaisia laulajia mukaan koelauluihin, Haanperä korostaa.

Oulu
Ohjaaja Heta Haanperälle Taikahuilu on ihan unelma. – Taikahuilun sanoma on sävelissä ja rakkaudessa siihen, miten hyvää ja kaunista ihminen voi synnyttää, hän sanoo. Viimeksi Haanperä ohjasi Oulussa oopperan Neljäntienristeys.
Ohjaaja Heta Haanperälle Taikahuilu on ihan unelma. – Taikahuilun sanoma on sävelissä ja rakkaudessa siihen, miten hyvää ja kaunista ihminen voi synnyttää, hän sanoo. Viimeksi Haanperä ohjasi Oulussa oopperan Neljäntienristeys.
Kuva: Kaisa Tiri/ Oulun teatteri

Wolfgang Amadeus Mozartin ooppera Taikahuilu saa ensi-iltansa Oulun teatterin suurella näyttämöllä 13. tammikuuta 2023. Oopperan ohjaa Heta Haanperä.

– Taikahuilu on ollut pitkän aikaa mietittävänä. Se on ollut ikitoive tänne, Haanperä kertoo.

– Tuntuu tosi hyvältä saada se ohjattavaksi. Taikahuilu on ihan unelma. Taikahuilun sanoma on sävelissä ja rakkaudessa siihen, miten hyvää ja kaunista ihminen voi synnyttää.

Haanperä kuvaa Taikahuilua mainioksi assosiaatioiden virraksi ja ylistykseksi mielikuvitukselle. Iloinen ooppera sopii hänen mielestään juuri tähän aikaan.

– Nyt jos koskaan tarvitsemme tätä ihmisestä kumpuavaa iloa ja toivoa, jota koko Taikahuilu-ooppera edustaa. Raskas ja keveä, herkkä ja vakava vuorottelevat Mozartin sävellyksessä, kuin elämä itse, joka kutsuu ja viekoittelee kuulijaansa mukaan leikkiin, Haanperä luonnehtii.

"Taikahuilun kummallinen tarina satumetsineen, valepukuineen, metsänolentoineen, noitineen, mystisine veljeskuntineen, lohikäärmeineen, prinsseineen ja prinsessoineen on kaikessa satuhöpsöydessään humanistinen ja ihmisläheinen teos."

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.