Terveydenhoito: THL:n ra­port­ti: Pohteen väestö on monin tavoin on­gel­mal­li­nen

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Luitko jo tämän: Maa­jus­sil­le morsian -sar­jas­ta tuttu Teija Särkelä sanoo upot­ta­neen­sa he­vo­siin mie­let­tö­män määrän rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Oulun seu­ra­kun­ta­yh­ty­mä on luonut neljä kau­pun­ki­py­hiin­vael­lus­reit­tiä Oulun kes­kus­taan – rei­teil­lä voi pohtia muun muassa kii­reet­tö­myyt­tä ja hen­gel­li­syyt­tä

Reittioppaita kaupunkipyhiinvaelluksille sekä niiden teemoille on saatavilla Oulun tuomiokirkosta. Kuvituskuva.
Reittioppaita kaupunkipyhiinvaelluksille sekä niiden teemoille on saatavilla Oulun tuomiokirkosta. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Korhonen

Oulun evankelisluterilaiset seurakunnat ovat luoneet kaupungin keskustaan neljä lyhyttä kaupunkipyhiinvaellusreittiä. Seurakuntayhtymän mukaan reittien tarkoituksena on luoda mahdollisuus rauhoittumiseen ja elämän pohdiskeluun kaupungin vilinässä.

Agricola-kävelyksi nimetty puolentoista kilometrin mittainen reitti kulkee torin reunamalta Linnasaareen, Raattiin ja Pikisaaren kautta takaisin torille. Tuomiokirkolta puolestaan lähtee reitti Kiikelinpuistoon sekä Ainolanpuistoon ja takaisin. Neljäs kaupunkipyhiinvaellukseen suunniteltu reitti kulkee Pikisaaren maisemissa.

Jokaisen reitin varrella on pisteitä, joissa kiinnitetään huomiota erilaisiin teemoihin, seurakuntayhtymä tiedottaa.

– Esimerkiksi Agricola-kävelyllä pohditaan kiireettömyyttä, yksinkertaisuutta, vapautta, hiljaisuutta, huolettomuutta, jakamista ja hengellisyyttä, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastori Lauri Holma kertoo tiedotteessa.

Materiaali kaupunkipyhiinvaellusten teemojen pohdintaan löytyy reittioppaista, joita jaetaan Oulun tuomiokirkossa. Agricola-kävelyn sisältö on myös mahdollista ladata puhelimeen maksuttomasta Citynomadi-sovelluksesta.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta kertoo palkanneensa myös kesän ajaksi tuomiokirkkoon pyhiinvaellusoppaita, jotka kertovat reittien sijainnista ja sisällöstä kirkon aukioloaikoina.