Kolumni: Se tärsky oli lo­pet­taa pyö­räi­lyn al­kuun­sa, mutta toisin kävi

Oulun seu­ra­kun­nat jär­jes­tää mak­sut­to­man ää­nen­käyt­tö­kurs­sin – "O­sal­lis­tu­mi­seen ei vaadita lau­lu­har­ras­tus­ta, sillä ää­nen­käyt­tö on asia, joka kos­ket­taa meistä jo­kais­ta"

Kouluttajana toimii laulunopettaja ja musiikkikasvattaja Susanna Söder, joka on perehtynyt kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikkaan.

Oulun seurakunnat tarjoaa kaikille avoimen valmennuskurssin äänenkäyttöön Pyhän Luukkaan kappelilla sunnuntaina 15. toukokuuta.

Kouluttajana toimii laulunopettaja ja musiikkikasvattaja Susanna Söder, joka on perehtynyt kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikkaan eli CVT-tekniikkaan Tanskassa Complete Vocal Instituutissa. Tekniikan perustana on ymmärrys ihmisen anatomiasta.

– Lähdemme liikkeelle siitä, kuinka ääni syntyy kehossa. Osallistuja saa täsmälliset työvälineet, joilla voi myös ratkaista äänenkäyttöön liittyviä haasteita, Söder sanoo tiedotteessa.

Päivän aikana tehdään ääni- ja lauluharjoituksia. Koulutus kestää kello 12–15.

Tuiran seurakunnassa työskentelevä pastori Päivi Jussila toivottaa kurssille tervetulleeksi kaikki, joita äänenkäyttö kiinnostaa.

– Seurakuntien toiminnassa on mukana paljon kuorolaisia ja puhetyöläisiä. Osallistumiseen ei kuitenkaan vaadita lauluharrastusta, sillä äänenkäyttö on asia, joka koskettaa meistä jokaista, Jussila sanoo tiedotteessa.

Valmennuskurssia edeltää messu Pyhän Luukkaan kappelissa kello 10 ja maksuton kasvissosekeittolounas kaikille halukkaille.

Valmennukseen ei ole ennakkoilmoittautumista.