Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Oulun Seudun Säh­köl­le 2,3 mil­joo­naa euroa in­ves­toin­ti­tu­kea vihreän siir­ty­män kau­ko­läm­pö­hank­kee­seen

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt 2,3 miljoonaa euroa investointitukea Oulun Seudun Sähkön Limingan vihreä siirtymä -hankkeelle, tiedotteessa kerrotaan.

Hankkeessa kaukolämmön tuotanto muutetaan kokonaan uusiutuviin energialähteisiin ja pääosin polttamattomaan teknologiaan perustuvaksi.

Limingassa kaukolämpö tullaan tulevaisuudessa tuottamaan noin seitsemän kuukauden ajan ilman polttamista. Biopolttoaineilla tuotettavan kaukolämmön osuus tulee olemaan noin 40 prosenttia vuosienergiasta.

Hankkeen investointikustannukset ovat yhteensä noin 11 miljoonaa euroa. Investoinnit sisältävät lämpöpumpun, sähkökattilan ja lämpövaraston sekä aurinkosähköpuiston, jonka sähköntuotantoa hyödynnetään kaukolämmön tuotannossa.

Tuki on osa ohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisia energiahankkeita. Näillä hankkeilla vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä, ja ne tukevat Suomen hiilineutraalisuustavoitteita.

Hanke toteutetaan vuosien 2023 ja 2024 aikana.

Oulun Seudun Sähköllä on kaukolämpöverkkoja viiden kunnan alueella. Tiedotteen mukaan vastaavanlainen kaukolämmön tuotantorakenne on tarkoitus ottaa käyttöön useimmissa kaukolämpöverkoissa lähivuosien aikana.