Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun Ruskon jä­te­kes­kuk­ses­sa syt­ty­nyt uhkaava palo vau­rioit­ti jät­tei­den la­jit­te­lu­lai­tos­ta – sam­mu­tus­töis­sä oli 14 pa­lo­kun­nan yk­sik­köä

Tuli riehui Oulun Energian tytäryhtiön Syklo Oy:n jätteiden lajittelulaitoksen hallirakennuksessa. Toimitusjohtajan mukaan palo aiheuttaa noin viikon toimintakatkon. Hän kiittää henkilöstöä ja palokuntaa ripeästä toiminnasta.

Toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä sammutti perjantaina illalla Ruskon jätekeskuksessa syttyneen uhkaavan tulipalon.

Palo alkoi Oulun Energian tytäryhtiön Syklo Oy:n jätteiden lajittelulaitoksen hallirakennuksessa yhdeksän jälkeen illalla.

Tuli saatiin melko pian rajattua kahden jätekuljettimen alueelle, kertoi päivystävä palomestari Valtteri Käkönen.

Palo alkoi yhdellä jätekuljettimella ja pääsi leviämään toiseen kuljettimeen. Tilanteessa oli riski suureen paloon.

– Alkuvaiheessa tämä oli uhkaava palo, koko halli oli täynnä savua ja leviämisvaara suuri.

Palo oli havaittu valvomosta ja kaksi työntekijää oli yrittänyt alkusammutusta. He joutuivat kuitenkin väistymään palon tieltä tilan täyttyessä savulla, Käkönen kertoi.

Kukaan ei loukkaantunut.

Paikalla Ruskonniityntiellä oli kaikkiaan 14 yksikköä. Palo luokiteltiin alussa suureksi.

Viikon keskeytys

Syklo Oy:n toimitusjohtaja Teemu Koskela kertoi yöllä, että kiertotalouslaitoksen toiminta keskeytyy arviolta viikoksi palovahinkojen vuoksi.

Koskelan tietojen mukaan palo syttyi yhden kuljettimen päällä olevan magneetin yhteydessä.

– Tuli levisi kuljettimelle ja poltti sen hihnan poikki sekä tuhosi ympäriltä sähkökaapeleita. Varaosia kyllä on, mutta korjaus vienee viikon verran. Kiinteistö ei vaikuttaisi kärsineen pahasti.

Koskela kiittää nopeasti toiminutta yhtiön henkilöstöä ja palokuntaa.

– Kyllähän tämä pahasti säikäytti.

Hallissa erotellaan kierrätettävää ja hyödyntämiskelpoista materiaalia kaupan ja teollisuuden jätteistä sekä purkujätteestä. Yhdyskuntajätettä siellä ei käsitellä.

Laitoksen ollessa pois pelistä Koskela arvioi jätekertymää tulevan jonkin verran. Viikon kertymä ei vielä tuota hänen mukaansa ongelmia. Tilannetta aiotaan käydä läpi asiakkaiden kanssa.

3.9. kello 0.06: Lisätty Syklo Oy:n toimitusjohtajan kommentit.

Ruskon jätekeskuksen portti oli suljettu perjantaina illalla. Sisällä oli toistakymmentä yksikköä sammuttamassa tulipaloa.
Ruskon jätekeskuksen portti oli suljettu perjantaina illalla. Sisällä oli toistakymmentä yksikköä sammuttamassa tulipaloa.
Kuva: Pekka Peura