Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Oulun ro­ko­tus­paik­ka uuteen omis­tuk­seen – Nyfosa Finland kat­sas­taa jat­ku­vas­ti tiloja Suomen kas­vu­kes­kuk­sis­ta

Neuvottelut vuokrasopimuksista ovat käynnissä.

OULU
-
Kuva: Jarmo Kontiainen/Arkisto

Limingantullissa Nuottasaarentiellä sijaitseva vanha Halpa-Hallin liikekiinteistö vaihtoi hiljattain omistajaa. Nyt se on Nyfosa Finlandin hallinnassa. Kyseessä on ruotsalaisen pörssiyhtiö Nyfosa AB:n ja Brunswick Real Estaten yhteisyritys Suomessa.

Yksi isoimmista vuokralaisista kiinteistössä on Oulun kaupunki. Tiloissa sijaitsee joukkorokotuspiste. Se jatkaa toimintaansa toistaiseksi.

Lisäksi tiloissa toimivat muun muassa isännöitsijätoimisto, talouspalveluja tuottava yritys sekä Proventia. Brunswick Real Estaten osakkaan ja Suomen maajohtajan Hanna Rauhalan mukaan tiloja ei ole tällä hetkellä juurikaan tyhjillään.

– Jatkosta on vielä hieman aikaista kertoa. Neuvottelut vuokrasopimuksista ovat käynnissä, Rauhala kertoo.

Nyfosa Finland on ostanut viime kesästä lähtien aktiivisesti kiinteistöjä Suomen kasvukeskuksista. Oulun lisäksi kauppoja on tehty esimerkiksi Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

– Kiinteistöjä on ostettu jo noin 560 miljoonalla eurolla Suomesta. Tiloja etsitään jatkuvasti. Oulusta on katsottu useampia kohteita, Rauhala toteaa.

Viime vuonna yhtiö osti kiinteistöjä Oulusta ja Hyvinkäältä. Kaupan arvo oli 14,7 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen kaksi vuokralaista ovat autokauppaan ja autopalveluihin keskittyvät Suomen Autokauppa Oy (SAKA) ja Suomen Autohuolto Oy (SAH).

Joulukuussa yhtiö ilmoitti ostavansa kiinteistöjä Oulusta ja Tampereelta.

Kauppoja tehtiin 29 miljoonalla eurolla.

– Olemme tyytyväisiä, että voimme edelleen vahvistaa läsnäoloamme Suomen maakuntakeskuksissa. Kiinteistöillä on erittäin hyvä sijainti ja ne lisäävät vakaata kassavirtaa ja mielenkiintoisia kehitysmahdollisuuksia, Rauhala kommentoi.

Rokotuksiin uusi tahti

Kaupungin joukkorokotuspisteellä kiinteistönomistajan vaihtuminen ei vaikuta arkeen. Huhtikuun alusta lähtien rokotusaikoihin on tullut kuitenkin muutoksia.

– Rokotuspäiviä on vähennetty, tämä on auki keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Samalla aukioloaikoja pidennetään. Päivät vähenevät, mutta tunnit eivät, palveluesimies Päivi Rintasaari kertoo.

Rokotusten ottajien määrä on vähentynyt aiemmasta. Helmikuussa saattoi rokotuksen käydä ottamassa tuhatkin ihmistä päivässä. Maaliskuun lopulla määrä oli kutistunut alle kahden sadan.

– Enimmillään rokotuksia on laitettu yli 3 000 päivässä.

Lähes joka päivä rokottajat joutuvat myös kieltäytymään rokotteen antamisesta. Rintasaaren mukaan moni haluaisi ottaa jo neljännen rokotuksen.

Rokottamassa on tällä hetkellä eläkeläisiä. Limingantullin rokotuspisteellä tarvitaan päivittäin kymmenen henkilön työpanos.

Kaupunki on irtisanonut yksityisten palveluntuottajien kanssa tehdyn rokotussopimuksen.

– Juuri puhuttiin siitä, että tässä on saatu elää melko erikoinen ajanjakso. Työstä saadaan olla ylpeitä, rokotusrumba on ollut todella massiivinen.

Kiinteistömarkkinoilla

Nyfosa Finlandin kiinteistöjä hallinnoi Suomessa Brunswick Real Estate.

Brunswickin hallinnoiman kiinteistövarallisuuden arvo on 5 miljardia euroa, ja tiimiin kuuluu noin 60 henkilöä Tukholmassa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa.