Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun ra­vi­ra­dan kat­so­mo­ra­ken­nuk­ses­sa tuhoisa palo, va­hin­got mer­kit­tä­viä – katso video ja kuvia

Oulun raviradan katsomorakennuksessa syttyi tulipalo Äimärautiolla kello kahdelta tiistain vastaisena yönä. Jälkisammutustyöt jatkuivat pitkälle iltapäivään.

Toisen kerroksen toimistot tuhoutuivat palossa.
Toisen kerroksen toimistot tuhoutuivat palossa.
Toisen kerroksen toimistot tuhoutuivat palossa.
Kuva: Teija Soini

Oulun raviradan katsomorakennus on kärsinyt merkittäviä palovahinkoja tulipalossa. Palo syttyi kello kahdelta tiistain vastaisena yönä. 

Päivystävän palomestarin Hannu Timosen mukaan katsomorakennuksen toisessa kerroksessa oleva noin 100 neliömetrin toimistorakennus tuhoutui täysin. Lisäksi katsomoon tuli merkittäviä savu- ja vesivahinkoja. Timonen ei osaa arvioida jääkö katsomon puoli korjattavaan kuntoon. 

– Pelastuslaitoksen tullessa paikalle palo oli jo voimakkaasti kehittynyt. Liekit löivät toimiston itäpään ikkunoista läpi, Timonen kertoo.

Liekit saatiin talttumaan aamun aikana, mutta jälkisammutustyöt jatkuivat iltapäivään asti. Viimeiset pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät päivystävän palomestarin Jarno Soisalon mukaan paikalta iltapäivällä neljän jälkeen.

– Rakennuksen jälkivartiointi on nyt omistajalla, Soisalo kertoi viiden aikaan iltapäivällä. 

Video palopaikalta.
Video: Jarmo Kontiainen

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa, mutta jo yöllä Timonen arvioi palon saaneen alkunsa toimistorakennuksen sisältä. Pelastuslaitoksen ja poliisin palonsyyntutkijat ovat paikalla selvittämässä asiaa.

Hälytystehtävää tarkastamaan mennyt vartija havaitsi tulipalon ja ilmoitti siitä hätäkeskukseen. Palosta ei ollut leviämisvaaraa rakennuksen ulkopuolelle.

Sammutustöitä vaikeutti kova pakkanen, joka jäädyttää koneita ja vettä. Myös kiinteistön ontelorakenne on tehnyt sammutustöistä haastavaa. 

Palosta tuprutti voimakkaasti savua. Ensin savu suuntautui merelle, mutta tuulen suunnan muuttuessa savua levisi myös Oulun keskustaan päin. 

Ravirataa pyörittävän Pohjolan Hevosystävät ry:n puheenjohtaja Kari Erikssonei osaa vielä arvioida tuhojen euromääräistä suuruutta. Oulun lähiaikojen ravit ajetaan tulipalon tuhojen vuoksi Ylivieskassa. 

Katso lisää kuvia palopaikalta.

Juttua muokattu 18:42: Vartija ei ollut paikalla palon syttyessä, vaan hän ilmoitti palosta hätäkeskukseen mentyään tarkastamaan hälytystehtävää.