Varoitus: Ajokeli on monin paikoin edel­leen huono tai jopa erit­täin huono

Oulun poliisi valvoi lii­ken­net­tä kou­lu­jen al­kaes­sa – saldona yli­no­peus­sak­ko­ja ja muutama ajo­kiel­to

Oulun poliisi valvoi keskiviikkona liikennettä ympäri poliisilaitoksen aluetta. Valvonnan taustalla on kouluvuoden alkaminen valtaosassa alueen kunnista.

Oulun poliisilaitokselta kerrotaan, että keskiviikon aikana räikein tapaus nähtiin, kun kevytmoottoripyörän kuljettaja ajoi suurta ylinopeutta ja oli lähellä törmätä tätä pysäyttäneeseen poliisiin. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja tapauksesta kirjattiin rikosilmoitus.

Oulussa yhdelle mopoilijalle määrättiin päiväsakkoja vaarallisesta ajotavasta ja Ylivieskassa kaksi moottoripyörän kuljettajaa määrättiin ajokieltoon. Kaikkiaan poliisilaitoksen alueella kirjattiin päivän aikana viisi päiväsakkoa ylinopeuksista ja 17 liikennevirhemaksua.

Keskiviikon aikana poliisi valvoi Oulussa Kiimingin kirkonkylällä, Alakylässä, Huttukylässä, Ylikylässä, Oulunsalossa, Maikkulassa, Koskelassa, Rajakylässä, Pateniemessä sekä Haukiputaalla ja Martinniemessä. Valvontaa suoritettiin myös Kempeleessä, Pudasjärvellä, Kuusamossa, Ylivieskassa ja Sievissä. Jo aiemmin valvonta on aloitettu Kajaanissa ja Kärsämäellä.

Poliisin mukaan liikenteen valvonta jatkuu vielä torstaina ja perjantaina.