Kirkko: Ana­lyy­si: Ta­sa-ar­voi­sen avio­lii­ton kan­nat­ta­jien kut­su­mi­nen vih­reik­si mie­hik­si ylittää rajan

Palkinnot: Vuoden 2022 Teos­to-pal­kin­to jaetaan neljän pal­ki­tun kesken

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Oulun poliisi tutkasi au­toi­li­joi­ta Ne­los­tiel­lä ja Kaak­ku­rin kaup­pa­kes­kuk­sen pi­hal­la: Yli­no­peu­des­ta seu­raa­muk­sia kym­me­nil­le kus­keil­le, kovin nopeus 172 ki­lo­met­riä tun­nis­sa

Oulun poliisi teki perjantaina ja lauantaina tehostettua liikenteen valvontaa Oulussa. Valvonta keskitettiin pääasiassa Nelostielle ja Kaakkurin kauppakeskuksen pysäköintialueelle.

Poliisin tiedotteen mukaan valvonnassa mitattiin lukuisia ylinopeuksia.

Perjantaina Nelostiellä satasen rajoitusalueella kovinta vauhtia piti moottoripyöräilijä, jonka vauhdiksi mitattiin 172 kilometriä tunnissa. Kolmen autoilijan vauhti oli 150–154 kilometriä tunnissa. Kuljettajat määrättiin ajokieltoon.

Illan aikana pysäytettiin myös kaksi rattijuoppoa.

Saman illan ja lauantain vastaisen yön aikana Kaakkurin kauppakeskuksen pysäköintialueella mitattiin yhteensä 11 ylinopeutta. Niistä kovin oli 89 kilometriä tunnissa, kun alueella on kolmenkympin rajoitus. Kahdeksan autoilijaa määrättiin ajokieltoon ylinopeudesta.

Lauantaina poliisi määräsi ajokieltoon kaksi kuljettajaa, joiden nopeus Nelostiellä oli yli 130 km/h. Lisäksi annettiin 15 rangaistusvaatimusta pääasiassa pienemmistä ylinopeuksista. Automaattinen liikenteenvalvonta-auto valokuvasi 56 ylinopeutta.

Kaakkurin Kauppakeskuksen pihasta kirjattiin lauantaina yksi ajokielto ja neljä rangaistusvaatimusta ylinopeuksista.

Poliisin havaintojen mukaan nuoret autoilijat käyttäytyivät pääosin asiallisesti kauppakeskuksen alueella ja vain pieni osa syyllistyi rikkomuksiin, tiedotteessa sanotaan.