Oulun poliisi tar­kis­ti 56 mopoa te­ho­val­von­nas­sa – 21 kul­jet­ta­jal­le sakot

Poliisi tarkasti tehostetusti mopoja lauantaina. Kuvituskuva.
Poliisi tarkasti tehostetusti mopoja lauantaina. Kuvituskuva.
Kuva: Timo Myllykoski

Oulun poliisi teki tehostettua mopovalvontaa lauantaina iltapäivän ja alkuillan aikana. 

Tehovalvonnassa tarkastettiin yhteensä 56 mopoa. Sakko tai rikesakko kirjoitettiin 21:lle kuljettajalle. Pääsyynä oli joko kuntopuutteet tai mopon virittäminen kulkemaan yli sallitun nopeuden. 

Seitsemän kuljettajan kohdalla mopoja oli viritetty niin paljon, että niitä ei voinut enää pitää mopona vaan moottoripyörinä. Nämä kuljettajat määrättiin ajokieltoon, ajoneuvoista poistettiin rekisterikilvet ja ne määrättiin valvontakatsastukseen. Lisäksi odotettavissa on muun muassa veroseuraamuksia Trafilta ajoneuvojen omistajille.

Tämän lisäksi kahdestatoista moposta poistettiin rekisterikilvet ja määrättiin valvontakatsastukseen muun muassa kuntopuutteiden ja viritysten takia.

Ylikonstaapeli Jari Salmela Oulun poliisista kertoo, että valvontatapahtumalla haluttiin ennalta estää rikkeitä illan mopomiitissä. 

Osa mopomiittiin osallistuneista oli mukana myös Kaakkurinkulman kokoontumisessa myöhään illalla ja yöllä. Paikalla oli satoja autoja, moottoripyöriä, mopoja, mönkijöitä ja muita ajoneuvoja. Poliisi joutui lopulta tyhjentämään  koko pysäkointialueen tilanteen muuttuessa vaaralliseksi ja alueen asukkaita häiritseväksi.