Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun pää­kir­jas­to tar­vit­see vi­ras­to­mes­ta­rin­sa

Oulun kaupungissa on viime vuoden puolella tehty päätös, jonka mukaan pääkirjaston vakituiset virastomestarit siirretään toisiin toimipaikkoihin ja heidän tilalleen tulee vartijapalvelu, joka ostetaan kaiketi jostain ylikansallisesta yrityksestä.

Vanhana kirjastolaisena olen todella järkyttynyt tästä päätöksestä. Kirjaston virastomestarien merkitys kirjastopalvelujen toimivuudelle on aivan ensiarvoinen.

Heidän toimintansa tukee kirjastoalan ammattilaisten työtä, he huolehtivat paitsi tiloista, myös laitteista ja tarvittaessa niiden käytön ohjauksesta. He neuvovat ihmisiä kirjaston palvelujen käytössä ja huolehtivat asiakkaista, jotka tarvitsevat apua liikkumisessaan ja toimissaan.

Kirjastossa pidettävien tapahtumien järjestäjille ja näyttelyiden pystyttäjille heidän apunsa on ehdottoman tarpeellista. Virastomestarit ovat henkilökunnan tukena silloin harvoin, kun asiakkaiden kohtaamisessa on jotain ongelmia.

"Kirjaston virastomestarien merkitys kirjastopalvelujen toimivuudelle on aivan ensiarvoinen."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.