Oulun Osuus­pank­ki lo­pet­taa Kaak­ku­rin toi­mi­pai­kan – taus­tal­la di­gi­taa­li­nen asioin­ti ja ku­lu­sääs­töt: "Lak­kaut­ta­mi­sen myötä vuok­ra­ku­lut pie­ne­ne­vät mer­kit­tä­väs­ti"

Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo, että Kaakkurin toimipaikan lopettamisesta syntyy säästöjä. Arkistokuva.
Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo, että Kaakkurin toimipaikan lopettamisesta syntyy säästöjä. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Oulun Osuuspankki lopettaa Kaakkurin kaupunginosassa sijaitsevan toimipisteensä. OP kertoo asiasta maanantaina lähettämällään tiedotteella.

Kaakkurin toimipaikka lakkautetaan 29.1.2021. Lopettamispäätöksen taustalla ovat OP:n mukaan digitaalisen asioinnin arkipäiväistyminen ja kulusäästöt.

OP:n mukaan henkilökohtaisen palvelun uudistaminen vaatii uusia toimintatapoja, asiakaspalvelutiloja ja työkaluja, joiden avulla yhteydenpito asiakkaisiin on luontevaa.

– Kaakkurin toimipaikka olisi vaatinut kallista remonttia, jotta olisimme pystyneet toimimaan tämä päivän vaatimusten edellyttämällä tavalla. Lakkauttamisen myötä myös vuokrakulut pienenevät merkittävästi, pankin toimitusjohtaja Keijo Posio sanoo tiedotteessa.

Kaakkurin lopetettavaa toimipistettä lähin OP:n konttori on noin seitsemän kilometrin päässä Zeppelinissä.

Kaakkurin toimipaikan sulkeminen ei edellytä toimenpiteitä pankin asiakkailta, ja esimerkiksi tili- ja lainanumerot säilyvät ennallaan. Muutos ei vaikuta myöskään vakinaisen henkilöstön työsuhteisiin, vaan toimihenkilöt jatkavat Oulun Osuuspankin palveluksessa.