Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun neljäs ui­ma­hal­li si­joi­tet­ta­va Kii­min­kiin – unoh­tuu­ko suur-Ou­lun reu­na-aluei­den ke­hit­tä­mi­nen yli­opis­ton si­jain­tia kos­ke­van kiistan lo­mas­sa?

Viime kuukausina on käyty sangen kiivasta keskustelua Oulun yliopiston tulevaisuuden sijaintia koskien. On hyvä, että keskustelua käydään, sillä mahdollisella siirrolla on monenlaisia seurauksia, kuten keskusteluissa on noussut esille. Yliopiston muutto Linnanmaalta Raksilaan tulisi muuttamaan olennaisesti kaupunkisuunnittelua myös muilta osin.

Kaupunkisuunnittelua koskevan keskustelun ei kuitenkaan tulisi pyöriä ainoastaan yliopiston sijainnin tai Raksilan ja Linnanmaan alueellisen kehityksen ympärillä. Tämän vuoksi haluankin nostaa keskustelun aiheeksi myös suur-Oulun reuna-alueiden kehittämisen, joka uhkaa jäädä muun keskustelun varjoon − kuten harmillisen usein on tapana.

Julkaisin pari vuotta sitten kannanoton koskien Oulun neljännen uimahallin sijoittumista. Nostan nyt aiheen uudelleen keskusteluun, sillä se liittyy olennaisesti kaupunkisuunnitteluun.

Alueellisen kehittämisen ja päätöksenteon lähtökohtana tulisi olla hyvinvoinnin tuottaminen ja ylläpitäminen tasapuolisesti sukupuoleen, ikään, uskontoon tai muihin ominaisuuksiin katsomatta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.