Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Oulun Mu­siik­ki­juh­lien en­sim­mäi­set kon­ser­tit tulevat myyn­tiin – maa­lis­kuus­sa nähdään muun muassa Star Wars -e­lo­ku­va Oulu Sin­fo­nian li­ve-mu­sii­kil­la

Oulun Musiikkijuhlien ensimmäiset konsertit tulevat myyntiin keskiviikkona 1. joulukuuta. Musiikkijuhlat järjestetään 32. kerran 12.–27. maaliskuuta 2022. Tapahtuman taiteellisina johtajina ovat ensimmäistä vuotta viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko.

Avajaiskonsertissa konsertoi vuonna 2017 kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun voittanut yhdysvaltalainen pianisti Mackenzie Melemed.

Festivaalin kamarimusiikkisarjassa kuullaan neljä konserttia. Konserteissa esiintyvät viulisti Elina Vähälä, viulisti Ara Greforian, alttoviulisti Jennifer Stumm, sellisti Claudio Bohórquez, pianistit Vanessa Cunha, Mackenzie Melemed ja Mika Rännäli, mezzosopraano Virpi Räisänen ja Oulu Sinfonian Kamarimuusikot. Mukana ovat myös Soma Ensemble ja Voces-yhtye Raimo Paason johdolla.

Musiikkijuhlilla nähdään myös Star Wars - A New Hope -elokuvan näytös Oulu Sinfonian musiikilla höystettynä. Torstaina 17. maaliskuuta ja perjantaina 18. maaliskuuta Madetojan salissa näytetään elokuva ja samalla Oulu Sinfonia esittää kapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla John Williamsin musiikin.

Ohjelmassa on myös Ella ja kaverit -konsertti, jossa kuulijat pääsevät Timo Parvelan Ella-kirjasarjan maailmaan tarinallisessa orkesterikonsertissa. Kirjailija toimii itse konsertin kertojana ja lavalla nähdään näyttelijät Lotta Kuusisto Ellan roolissa ja Paavo Kerosuo opettajana. Oulu Sinfonian kapellimestarina toimii Maria Itkonen.

Musiikkijuhlien lippuja voi ostaa Ticketmasterista.