Oulun ko­ro­na­ro­ko­tus­ten pu­he­lin­ajan­va­raus on sul­jet­tu ruuh­kau­tu­mi­sen takia per­jan­tail­ta – pu­he­lui­ta tuli aa­mu­päi­vän aikana noin 2900

-
Kuva: Henripekka Kallio

Koronarokotusten puhelinajanvaraus on suljettu perjantailta palvelun ruuhkautumisen vuoksi, kertoo Oulun kaupunki. Perjantaina aamulla kello 8 avattiin ajanvaraus 70-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotuksiin.

Ajanvarausnumeroon oli perjantaina aamupäivän aikana tullut noin 2900 puhelua. Kaupunki muistuttaa, että aikoja voi kuitenkin yhä varata kaupungin nettiajanvarauksen kautta.

Kaikille koronarokotuksen ajanvaraukseen soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin perjantaina tai viimeistään maanantaina. Kaupungin mukaan heille, joille ei ehditä soittaa perjantain aikana, lähetetään viesti, jossa kerrotaan heille soitettavan takaisin maanantaina.

Puhelinajanvaraus avataan uudelleen maanantaina 29. maaliskuuta.

Terveysjohtaja toivoo oululaisilta ymmärrystä

– Olemme pyrkineet avaamaan ajanvarausta kerrallaan vain kohtuullisen pienelle ikäryhmälle, jotta yhteydenottojen tulvaa pystytään rajoittamaan. Tästä huolimatta tämä sama ruuhkautumisilmiö on näkynyt muinakin ajanvarauksen avaamispäivinä, kertoo Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Terveysjohtaja toivookin oululaisilta sekä ymmärrystä että malttia.

– Kaikki yli 70-vuotiaat tulevat saamaan rokotteen noin 15. viikon loppuun mennessä. Emme kuitenkaan saa kerrallaan niin suurta määrää rokotteita, että koko ikäluokalle voitaisiin antaa rokotusajat heti. Siksi on edettävä viikko kerrallaan. Kukaan ei kuitenkaan tule jäämään ilman, Mäkitalo vakuuttelee.

Juttua päivitetty klo 13:50: lisätty terveysjohtajan kommentit.

Kello 18.11 päivitetty aikamuotoja.