Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun kir­ja­mes­sut ta­kai­sin

Oulussa järjestettiin takavuosina kirjamessuja. Olin itse myös kirjaharrastajana tutkailemassa uusia kirjoja, ja kuuntelemassa keskusteluja.

Suomalainen kirjallisuus on ollut pitkään nosteessa, ja kirjoja kirjoitetaan pöytälaatikkoon tai julkaistavaksi melkeinpä joka tuvassa. Puhumattakaan sitten kirjojen lukijoista, joita on vielä enemmän. Oulun erinomainen kirjasto tekee loistavaa työtä lainaamalla ja edistämällä kirjaharrastusta eri muodoissa.

Ehdotan, että jokin sopiva taho, esimerkiksi jokin Oulun tai Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajayhdistyksistä yksin tai yhdessä, palauttaisi Oulun kirjamessut ohjelmaan. Messuilla kirjailijat ja kustantamot saavat näkyvyyttä, ja myös Oulu sekä Pohjois-Pohjanmaa. Kirjamessut houkuttelisi myös matkailijoita tulemaan Ouluun vain osallistuakseen messuille. Suomenkielistä kirjallisuutta luetaan myös lyhyen matkan päässä Pohjois-Ruotsissa.

Tilat messuille Oulusta löytyvät, muun muassa Ouluhallissa kirjamessut ovat aiemminkin olleet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.