Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Oulun kes­kus­ta kaipaa kau­pun­ki­tut­ki­jan mukaan rohkeaa ra­vis­tus­ta eikä pelkoa vir­ka­mies­ten te­ke­mis­tä vir­heis­tä – val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja puo­lit­tai­si Ki­vi­sy­dä­men park­ki­mak­sun vii­kon­lop­puisin

Kaupunkitutkimusintituutin johtaja Mari Vaattovaara: – Oman identiteetin merkitys vain kasvaa, kun kaupunkisuunnittelu muuttuu totaalisesti

Kaupunkikeskusten suunnittelusta puuttuu identiteetin vahvistaminen ja rohkeus. Näin on käynyt myös pohjoisen pääkaupungeissa Oulussa ja Rovaniemellä.

Tätä mieltä on Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutin johtaja ja kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, jolla on kokemusta molemmista kaupungeista.

Mari Vaattovaara tuntee pohjoisen kaupungit ja on itsekin asunut pohjoisessa. Häntä harmittaa Oulun keskustan hiipuminen: Nokiaa rakennetaan toisaalle, yliopiston toimintoja ei tuodakaan keskustaan, autot pitäisi työntää parkkihalleihin. – Rohkeutta nyt eikä turhia pelkoja epäonnistumisista, Vaattovaara tuuppaa.
Mari Vaattovaara tuntee pohjoisen kaupungit ja on itsekin asunut pohjoisessa. Häntä harmittaa Oulun keskustan hiipuminen: Nokiaa rakennetaan toisaalle, yliopiston toimintoja ei tuodakaan keskustaan, autot pitäisi työntää parkkihalleihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.