Mainos

Oulun Kei­la­hal­lin nimi johtaa har­haan, sillä se on paljon muu­ta­kin kuin kei­lai­lu­paik­ka – ”Näin mo­ni­puo­lis­ta vi­ri­ke­va­li­koi­maa ei muualla Oulussa ole”

Oulun Keilahallin tarjonta on paljon muutakin kuin keilojen kaatamista. Biljardin ja urheilusimulaattorin ohella joukolla voi suunnata myös saunakabinettiin tai järjestää virkistävän kokouspäivän ruokineen ja aktiviteetteineen.

Hohtokeilailu on Oulun Keilahallin suosituin ajanviete, mutta muutkin kuin keilailuintoilijat on tarjonnassa huomioitu.
Hohtokeilailu on Oulun Keilahallin suosituin ajanviete, mutta muutkin kuin keilailuintoilijat on tarjonnassa huomioitu.

Oulun Heinäpäässä sijaitseva Oulun Keilahalli on tarjonnut puitteet paikalliselle kilpa- ja viihdekeilailulle jo 51 vuoden ajan. Vuosikymmenten saatossa tilat ja palvelut ovat kuitenkin muuttuneet ja monipuolistuneet siinä määrin, että ”pelkästä” keilahallista puhuminen on harhaanjohtavaa.

”Näin monipuolista virikevalikoimaa ei muualla Oulussa ole, se on pomminvarma tieto”, toimitusjohtaja Mikko Lahtela paaluttaa ykskantaan.

Aktiviteettien valikoima onkin kunnioitusta herättävä: keilailun ohella tarjolla on dartsia, biljardi, pöytäcurling, urheilusimulaattori, ratagolf terasseineen, sporttibaari, saunatilat sekä ravintolapalvelut.

Paljon muutakin kuin keilojen kaatamista

Lahtela myöntää, että keilailusta Oulun Keilahalli toki tunnetaan ja muut toiminnot ovat sitä täydentäviä aktiviteetteja.

Enimmäkseen vierailijat nauttivat hohtokeilailun välkkyvistä valoista, pauhaavasta musiikista sekä diskomaisesta tunnelmasta. Monipuoliset mahdollisuudet kuitenkin edesauttavat sitä, että isossakin ryhmässä kaikille löytyy mieleistä tekemistä.

Urheilusimulaattori mahdollistaa totiset ja leikkimieliset kisat monissa lajeissa.
Urheilusimulaattori mahdollistaa totiset ja leikkimieliset kisat monissa lajeissa.

”Asiakkaille ei ole aina selvää, että meillä voi tehdä muutakin kuin keilata. Jos kuitenkin joukossa on joku vähemmän innokas keilaaja, voi hän mennä vaikka simulaattoriin ajamaan rallia tai pelaamaan golfia”, Lahtela avaa.

Urheilusimulaattorin suosituimpiin lajeihin lukeutuvat golf, ammunta sekä ralli, ja halutessaan ajokokemusta voi syventää VR-laseilla. Myös muita urheiluminipelejä sisältävän simulaattorin Lahtela uskoo olevan alueella ainutlaatuinen.

”Golf-simulaattoreita kyllä on, mutta tällaisia monipuolisia urheilusimulaattoreita ei liene Oulussa juurikaan”, Lahtela aprikoi.

Ratagolfia Oulun aurinkoisimman terassin kupeessa

Heinäpään urheilualeen katukuvaan on jo pitkään kuulunut keilahallin yhteydessä oleva 18-reikäinen ratagolf. Kesällä sen oheen rakentui myös uusi terassi, jonka Lahtela lupaa olevan kaupungin aurinkoisin.

”Mitään esteitä ei yksinkertaisesti ole. Ainoa varjostava puukin kaatui vuosi sitten myrskyssä”, Lahtela toteaa naureskellen.

Terassin ohella ratagolf-aluekin on anniskelualuetta, joten pelailun lomassa voi virkistäytyä ruoan ja juoman kera.

Biljardipöytiä on kaikkiaan kymmenen kappaletta. Taustalla näkyy myös ammattilaistason darts-tauluja.
Biljardipöytiä on kaikkiaan kymmenen kappaletta. Taustalla näkyy myös ammattilaistason darts-tauluja.

Satojen asiakaspaikkojen ravintola ja näytöt täynnä urheilua

Liikunta-aktiviteettien ohella viihdykettä on myös penkkiurheiluintoilijoille. Nimellään Sporttipubi Kaatopaikka kielii paitsi Oulun Keilahallin väen hurtista huumorintajusta, myös siitä, että urheilua on aina tarjolla katsottavaksi.

400 asiakaspaikallaan Kaatopaikka lukeutuu Oulun isoimpiin ravitsemusliikkeisiin, mutta suuressakaan väkimäärässä ei synny erimielisyyttä siitä, mitä urheilua katsotaan – televisioita on runsaasti paitsi ravintolassa, myös keilaratojen puolella. Televisioista voidaan seurata myös eri lähetyksiä.

Urheilutarjontaan lukeutuu koko Viaplayn tarjonta kuin myös Valioliigan ja Liigan ottelut. Kärppäottelut näytetään pubissa aina, mutta muita seuroja tai lajeja seuraaville ei kuitenkaan osoiteta ovea.

”Matsitoiveensa voi aina esittää, ja niitä kuunnellaan, jotta saadaan kutakin kiinnostava lähetys pyörimään”, Lahtela kannustaa.

Sporttibaarihengessä ravintolassa on aina tarjolla nopeaa sormiruokaa, kuten kanansiipiä ja kanakoreja, mutta ryhmien ulottuvilla ovat myös tilausmenut.

”Yli 10 hengen porukoille voimme järjestää esimerkiksi kiusausruokia ja riistakäristystä. Lisäksi saunakabinetissa on oma menunsa”, Lahtela avaa ravintolatarjontaa.

Päätyradat baareineen saa varattua yksityiskabinetiksi isonkin joukon käyttöön.
Päätyradat baareineen saa varattua yksityiskabinetiksi isonkin joukon käyttöön.

Palvelut myös toiminnalliseen kokouspäivään

Saunakabinetti on oiva paikka järjestää keilakisan jälkipelit, mutta kabinetin voi varata myös esimerkiksi kaveriporukalle saunomiseen ja urheilun seuraamiseen – näistä tiloistakin kun televisio löytyy. Kaveriporukoiden penkkiurheiluiltamia ajatellen Lahtela vakuuttaa saunakabinetin hintatason olevan kohtuullinen.

Saunailtoja suurempienkin tapahtumien järjestäminen on keilahallissa mahdollista. Käytössä ovat 15 ja 50 henkilön kokoustilat, joissa on tarvittava esitystekniikka esimerkiksi koulutusten pitämiseen.

Lisäksi isommassa kokoustilassa käyttöönsä voi ottaa omat keilaradat sekä oman baarin baarihenkilöineen, ja siihen voi yhdistää myös muita aktiviteetteja, kuten simulaattorin.

Tämä kaikki yhdessä mahdollistaa virkistävän ja toiminnallisen kokouspäivän.

”Ei ole tavatonta, että kokouskansa saapuu aamulla, kokoustaa, syö hyvin ja illan päätteeksi keventää tunnelmaa pelailemalla”, Lahtela avaa tyypillisen kokouspäivän kulkua.

”Eikä tuo 50 hengen kokoustila ole lainkaan hullumpi paikka katsella tulevia Liiga-finaalejakaan”, Lahtela ennakoi salamyhkäisesti alkaneen Liiga-kauden huipennusta.

Tutustu Oulun Keilahallin palveluihin ja räätälöi ryhmällesi sopiva aktiviteettipaketti osoitteessa: oulunkeilahalli.fi.

Oulun Keilahalli
  • Isokatu 97, 90120 Oulu
  • 02 07 344 199
  • info(ät)oulunkeilahalli.fi
  • AVOINNA: ma–to 10–21, pe–la 10–24, su 12–18
  • Liikuntarajoitteiset huomioiva esteetön kulku
  • Lapsille: erikokoisia kenkiä ja keilapalloja, heittoavustimet, ränniesteet. Myös urheilusimulaattori ja pöytäcurling soveltuvat lapsille.