Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun kau­pun­ki­vil­je­ly­laa­ti­koi­den haku alkaa maa­nan­tai­na – vil­je­ly­kau­den hinta kym­me­nen euroa laa­ti­kol­ta

Oulun kaupunki vuokraa jälleen viljelylaatikoita kaupunkilaisten käyttöön kesäksi.

Laatikoiden varaus alkaa maanantaina 21. maaliskuuta. Laatikot varataan kaupungin varausjärjestelmän kautta.

Yhden laatikon hinta on kymmenen euroa koko viljelykaudelta. Viljelykausi alkaa 30. toukokuuta ja päättyy 2. lokakuuta. Kaupunki suosittelee vain yhden laatikon varaamista henkilöä kohden, jotta laatikoita riittäisi mahdollisimman monelle halukkaalle.

Kaupunkiviljelyalueet sijaitsevat Oulun keskustan läheisyydessä Hollipuistossa, Salmelanpuistossa, Veturiaukiolla ja Reelinkiaukiolla. Ainoastaan Hollipuistossa on kaupungin järjestämänä kasteluvesi, muissa kasteluvesi tuodaan paikalle itse. Jokaiselle viljelyalueelle tuodaan ylimääräiset biojäte- ja sekajäteastiat viljelykauden ajaksi.

Viljelylaatikko on 40 senttimetriä korkea, 80 senttimetriä leveä ja 120 senttimetriä pitkä. Viljelijät hankkivat siemenet ja taimet itse. Viljelylaatikon varaaja sitoutuu hoitamaan viljelyksiään sekä pitämään laatikon ja sen ympäryksen siistinä. Kauden loputtua omat viljelmät poistetaan ja laatikko siistitään.

Arkistokuva Oulun kaupunkiviljelyalueelta Veturinaukiolta.
Arkistokuva Oulun kaupunkiviljelyalueelta Veturinaukiolta.
Kuva: Sanna Häyrynen