Yleisurheilun EM-kisat: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Murto ja dead­li­ne eli voisiko Suomi siirtyä län­ti­sen Eu­roo­pan aikaan?

Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Oulun kau­pun­ki tiu­ken­si saa­lis­ra­joi­tuk­sia Har­taan­se­läl­lä, Ou­lu­joel­la ja San­gin­joel­la

Hartaanselkä on erittäin suosittu kalastusalue. Arkistokuva.
Hartaanselkä on erittäin suosittu kalastusalue. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunki on muuttanut kalastuksen sääntöjä Hartaanselällä, Oulujoella ja Sanginjoella. Tiedotteen mukaan kalastajia koskevat nyt aiempaa tiukemmat saalisrajoitukset ja Hartaanselällä muutoksia on tullut myös sallittuihin pyyntivälineisiin.

Koko Hartaanselän alueella saalisrajoitus on enintään yksi lohi tai taimen kalastajaa kohti kalastusvuorossa vuorotteluaikana. Muulloin rajoitus on yksi lohi tai taimen kalastajaa kohti vuorokaudessa.

Hartaanselän erityiskalastusalueella, eli Kuusisaaren ja Tuiran venepaikkojen välisellä vesialueella, otto-onginta on kielletty venekalastusvuoron aikana. Venekalastusvuoron aikana sallitaan Kuusisaaressa kaikki muu vapaakalastus paitsi spinfluga-kalastus.

Oulujoella ja Sanginjoen Lemmenpolulla saa ottaa korkeintaan kaksi kirjolohta vuorokaudessa.

Ruuhkaisuuden vuoksi Hartaanselän erityiskalastusalueella otettiin viime kesänä käyttöön vuorokalastus, ja sitä jatketaan tänäkin kesänä.

Vuorottelupäivät ovat voimassa alueella kesäkauden ruuhkaisimpana aikana 15. kesäkuuta–15. syyskuuta. Veneestä kalastajille ja rannalta kalastajille on annettu omat kalastusaikansa.