Oulun kau­pun­ki tar­joaa­kin ke­sä­töi­tä nuo­ril­le – pal­kat­ta­vien määrä on kui­ten­kin ai­kai­sem­pia kesiä pie­nem­pi, ke­vääl­lä ha­ke­muk­sen­sa jät­tä­nei­siin nuoriin otetaan yh­teyt­tä

Kaupungin työpaikoista otetaan yhteyttä niihin keväällä hakemuksensa jättäneisiin nuoriin, joille töitä on tarjolla, tiedotteessa kerrotaan.

Oulun kaupunki palkkaa aiemmasta tiedosta poiketen oululaisia yli 18-vuotiaita opiskelijoita ja lukion tänä keväänä päättäneitä nuoria kesätyöharjoitteluun, tiedottaa kaupunki. 

Koronarajoitusten ja kaupungin taloudellisen tilanteen vuoksi kesätyöhön palkattavien määrä on kuitenkin aikaisempia kesiä pienempi. 

– Koska koko Oulun kaupungin henkilöstöä koskevia lomautuksia ei toteuteta vuoden 2020 aikana, kesätyöharjoittelijoita voidaan palkata koronarajoitukset huomioiden. Töitä on mahdollista tarjota noin kolmasosalle nuoria aiempiin vuosiin verrattuna, kertoo tiedotteessa palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani BusinessOulun työllisyyspalveluista. 

Kesätyöharjoittelupaikat olivat haussa helmi–maaliskuussa. Kaupungin työpaikoista otetaan yhteyttä niihin keväällä hakemuksensa jättäneisiin nuoriin, joille töitä on tarjolla, tiedotteessa kerrotaan. 

Tiedotteen mukaan nuorten työaika on 30 tuntia viikossa, ja kuukauden pestistä maksetaan palkkaa 1100 euroa. Työtehtävät ovat avustavia työtehtäviä. Henkilökunta on päävastuussa työstä ja neuvoo ja perehdyttää nuoria tehtäviin.