Martti Hetemäki: Suo­mel­la on kolme pahaa on­gel­maa, yksi niistä on EU:n nopein vel­kaan­tu­mis­vauh­ti

Koti-Kaleva: Koti Hei­nä­pääs­sä on kaunis ko­ko­nai­suus ja täynnä vei­kei­tä yk­si­tyis­koh­tia

Luitko jo tämän: Poliisi aloit­taa tut­kin­nan Oulun entisen yh­dys­kun­ta­joh­ta­jan toi­mis­ta

Oulun kau­pun­ki tarjoaa nel­jät­tä ko­ro­na­ro­ko­tet­ta ilman ajan­va­raus­ta

Miten toimii Rovaniemen kaupungintalon rokotetehdas. Korona, Koronarokote, comirnaty, rokotus, koronarokotus, covid-19.
Kuva: Jussi Leinonen

Oulun kaupunki tarjoaa neljännen koronarokotteen ilman ajanvarausta oululaisille, jotka täyttävät tänä vuonna vähintään 65 vuotta ja joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkentaa ohjeissaan, että avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon.  Sairaudet eivät vaikuta tarpeeseen rokottaa neljättä kertaa, ellei henkilöllä ole sairauksien lisäksi toimintakyvyn laskua.

Limingantullin rokotuspisteelle (Nuottasaarentie 5) voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki muut paitsi voimakkaasti immuunipuutteiset rokotettavat. Ajan voi halutessaan varata myös puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16 ja pe kello 8–15.

Eri puolilla Oulua järjestetään lisäksi neljänteen koronarokotukseen tuleville tarkoitettuja rokotuspäiviä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan ennakkoon puhelimitse.

Seuraavat rokotuspäivät järjestetään Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa (Simppulantie 15 A3 ) tiistaina 24. toukokuuta kello 8.30–15.30 ja Tuiran hyvinvointikeskuksessa (Kangastie 16, 1. kerros) 1. ja 2. kesäkuuta kello 8.30–15.30.

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan ja kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Koti-, omais- ja vammaishoidon asiakkaista neljännen rokotteen saavat kaikki 65 vuotta täyttäneet.

Neljäs rokote voidaan antaa kun kolmannesta annoksesta on kolme kuukautta.