Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Lentoyhteydet: Lygg saattaa avata yri­tyk­sil­le len­to­yh­tey­den Oulusta Hel­sin­kiin

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kau­pun­ki lah­joit­ti eurolla loput San­gin­joen ul­ko­met­sän aluees­ta val­tiol­le tänään – Met­sä­hal­li­tus aikoo käyn­nis­tää alueen ke­hit­tä­mis­työn heti

Kaupungin lahjoittamat Isokankaan ja Asmonkorven yksityiset luonnonsuojelualueet ovat kooltaan yhteensä noin 1100 hehtaaria.

Sanginjoen metsissä esiintyvät muun muassa metso ja pohjantikka sekä vanhojen metsien harvinainen laji sinipyrstö.
Sanginjoen metsissä esiintyvät muun muassa metso ja pohjantikka sekä vanhojen metsien harvinainen laji sinipyrstö.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulussa sijaitseva Sanginjoen ulkometsä on nyt siirtynyt valtion omistukseen, Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitoon, tiedottaa Oulun kaupunki.

Kaupunki myi alkuvuodesta Sanginjoen monikäyttömetsän alueen Koneen Säätiölle, joka puolestaan lahjoitti sen edelleen Suomen valtiolle. Tänään perjantaina kaupunki lahjoitti loput Sanginjoen kokonaisuudesta valtiolle. Käytännössä alueesta tehtiin muodolliset yhden euron kaupat.

Kaupungin lahjoittamat Isokankaan ja Asmonkorven yksityiset luonnonsuojelualueet ovat kooltaan yhteensä noin 1100 hehtaaria. Kokonaisuudessaan Sanginjoen ulkometsä muodostaa noin 2500 hehtaarin metsäalueen, joka sijaitsee noin 16 kilometrin päässä Oulun kaupunkikeskustasta.

– Lahjoitus on merkittävä ja samalla vahva osoitus siitä, että kaupunki haluaa edistää tavoitetta kansallispuiston saamiseksi Ouluun. Olemme iloisia, että Metsähallitus näkee Sanginjoen alueen kokonaisuutena merkittävänä kohteena ja on valmis kehittämään aluetta heti, sanoo Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala tiedotteessa.

Kaupungin mukaan Metsähallituksen Luontopalvelut aikookin käynnistää Sanginjoen alueen kehittämistyön välittömästi.

– Hihat kääritään nyt heti, katse on pitkällä tulevaisuudessa: lähdemme kehittämään hienoa luontokohdetta, joka tukee ihmisten hyvinvointia ja terveyttä sekä mahdollistaa luontoon tukeutuvien palvelujen kehittämistä. Haluamme alusta asti tehdä tätä työtä yhdessä Oulun kaupungin, muiden paikallisten kumppaneiden ja oululaisten kanssa, Metsähallituksen Luontopalvelujen aluejohtaja Pirkko Siikamäki toteaa tiedotteessa.

Lue myös: San­gin­joel­la ret­kei­ly jatkuu en­ti­seen tapaan – Met­sä­hal­li­tuk­ses­sa toi­vo­taan ra­hoi­tuk­sen va­kiin­tu­mis­ta ta­sol­le, jossa kor­jaus­vel­kaa ei enää synny