Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Oulun kau­pun­ki jakaa en­sim­mäi­sen erän kas­vo­mas­ke­ja vä­hä­va­rai­sil­le per­jan­tai­na, maskeja jaetaan lisää ensi vii­kol­la – "Per­jan­tai ei ole missään nimessä ainoa hetki saada mas­ke­ja"

Kaupunki jakaa vähävaraisille yli 15-vuotiaille oululaisille neljä kankaista maskia hakijaa kohden.

Arkistokuva kangasmaskeista.
Arkistokuva kangasmaskeista.
Kuva: Mikko Halvari / Arkistokuva

Oulun kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille yi 15-vuotiaille oululaisille perjantaista 21. elokuuta alkaen.

Jaettavat maskit ovat pestäviä kangasmaskeja. Maskien mukana jaetaan myös pesu- ja käyttöohjeet. Niitä jaetaan neljä kappaletta jokaiselle hakijalle.

Kaupunki muistuttaa että jaettavat maskit ovat tarkoitettu vain vähävaraisille. Muiden pyydetään hankkimaan kasvomaskit itse.

Maskeja jaetaan hyvinvointikeskuksissa ja -toimipisteissä Haukiputaalla, Kaakkurissa, Kiimingissä, Kontinkankaalla, Myllyojalla, Oulunsalossa, Tuirassa, Yli-Iissä ja Ylikiimingissä keskusten aukioloaikojen puitteissa.

Kontinkankaalla jako tapahtuu Lamellitalossa osoitteessa Kajaanintie 48 B. Kaupunki kehottaa autoilevia asiakkaita noutamaan maskit Myllyojan toimipisteestä osoitteesta Karvarinaukio 16, sillä Kontinkankaalla on rajoitetusti pysäköintitilaa.

Tuirassa maskit jaetaan osoitteessa Kangastie 16 ja Haukiputaalla osoitteessa Simppulantie 15 A 14.

Ruuhkia voi syntyä etenkin perjantaina

Perjantaina ensimmäisenä jakopäivänä kaupunki kehottaa maskien hakijoita varautumaan ruuhkiin. Ihmisiä pyydetään myös harkitsemaan maskien noutoa vasta ensi viikolla. Kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo muistuttaa, että perjantaina maskeista jaetaan vasta ensimmäinen pieni erä.

–Perjantai ei ole missään nimessä ainoa hetki saada maskeja. Niiden tarpeella ei ole akuuttia kiirettä ja on hyvä muistaa, että maskeja jaetaan lisää ensi viikolla ja tulevien viikkojen aikana.

–Hieman pelkään sitä, että jos kansa ryntää paikalle, niin jossain vaiheessa perjantaina joudumme myymään eioota.

Maskeja ei saa tulla hakemaan sairaana. Noutotilanteessa tulee huolehtia myös turvaväleistä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin sekä välttämättömiä asioita hoitaessa mikäli tartuntaa epäillään.

Lisäksi maskia suositellaan käyttämään palatessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin. Karanteenin aikana välttämättömien asiointien hoidossa on myös syytä käyttää maskia.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että tärkeimmät koronavirustartuntojen ehkäisykeinot ovat edelleen käsienpesu ja 1-2 metrin turvavälit.