Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Latékoé Lawson Hellu pyytää an­teek­si käy­tös­tään ko­va­sa­nai­sek­si äi­ty­nees­sä val­tuus­ton ko­kouk­ses­sa – "Kokous oli pitkä ja raskas ja olin vä­sy­nyt"

Vihreiden Latékoé Lawson Hellu pyytää anteeksi kielenkäyttöään kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa.
Vihreiden Latékoé Lawson Hellu pyytää anteeksi kielenkäyttöään kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Latékoé Lawson Hellu pyytää julkisesti anteeksi käytöstään Oulun kaupunginvaltuuston etäkokouksessa 9. marraskuuta.

– Käytökseni ja puheeni kokouksen lopussa ei ollut lainkaan asiallista ja olen siitä erittäin pahoillani. Kokous oli pitkä ja raskas ja olin väsynyt, niin kuin varmasti kaikki muutkin, Lawson Hellu kertoo tiedotteessa.

Kaupunginvaltuuston maanantainen kokous venyi tiistain puolelle, sillä asialistalla oli kaksi kuohuttavaa aihetta: yliopiston kampushanke sekä Oulun ensi vuoden tuloveroprosentti.

Pitkän kokouksen lopussa keskustelu riistäytyi asiattomaksi. Etäkokouksen linjoilla kuultiin henkilökohtaisuuksia, kirosanoja ja solvauksia.

Lue myös: Kysyimme: Karkasiko Oulun kaupunginvaltuuston kokous käsistä? Valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen vastaa: "En ole aiemmin kokenut vastaavanlaista"

Tiedotteessaan Lawson Hellu nostaa myös esiin, kuinka kokouksen tekniikka ei ajoittain toiminut. Lisäksi hänen mukaansa kokouksessa sallittiin asiaton ja rasistinen puhe ilman, että siihen puututtiin juuri lainkaan.

– Olisikin hyvä, että jatkossa valtuuston kokoukset eivät olisi etäkokouksia, koska etäkokous tuntuu mahdollistavan helpommin asiattoman käytöksen, Lawson Hellu sanoo.