Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton Juha Hän­ni­nen: Lop­pu­tu­lok­seen pitää tyytyä

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kokoomuksen Juha Hänninen sai 3625 ääntä. Se ei riittänyt eduskuntaan, vaan hän jäi varasijalle.

Juha Hänninen.
Juha Hänninen.
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kokoomuksen Juha Hänninen sai 3625 ääntä. Se ei riittänyt eduskuntaan, vaan hän jäi varasijalle.

 –Tavoite oli päästä sisään. Kansa tietää ja kansa on puhunut, hän kommentoi tulostaan.

Hännisen mukaan hän teki yhdessä tiiminsä kanssa niin hyvän vaalikampanjan kuin mihin hän ikinä pystyy, vaikka lopputulos ei ollutkaan mieluinen.

– Lopputulokseen pitää tyytyä.

Hänninen sanoo ryhtyneensä kampanjoimaan viime kunnallisvaalien jälkeen eli noin kaksi vuotta sitten. Tuosta lähtien hän on kiertänyt esiintymässä muun muassa maakunnan kuntien eri tilaisuuksissa. Lisäksi hän on kirjoitellut näkemyksistään ja toiminut sosiaalisessa mediassa.

Se ei riittänyt.

– Emme ole tehneet vielä analyysiä siitä, mistä on kyse. Tunnistan kuitenkin, että nuoret ja naiset olivat kohtuullisen vahvoilla näissä vaaleissa.

Hännisen kampanjoinnin pääteemoja oli turvallisuus. Mistä mahtaa johtua, ettei se purrut alueen äänestäjiin aikana, jolloin Oulun turvallisuus on kyseenalaistettu ehkä pahemmin kuin koskaan?

 – Turvallisuus on kaiken olemisen ja tekemisen perusasioita ja erityistä osaamisaluettani. En pysty sanomaan, miksi se ei purrut paremmin.