Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Oulun kau­pun­gin­kir­jas­to, nuo­ri­so­val­tuus­to ja po­li­tiik­ka­kou­lu pääs­tä­vät alle 30-vuo­tiaat kun­ta­vaa­li­eh­dok­kaat ääneen etä­ta­pah­tu­mis­sa

Oulun kaupunginkirjasto, Nuorten politiikkakoulu ja Oulun nuorisovaltuusto järjestävät kuntavaalien alla Nyt saa sanoa -etätapahtumia, joissa alle 30-vuotiaat kuntavaaliehdokkaat pääsevät esittäytymään. Tapahtumia järjestetään Teams-sovelluksen kautta yhteensä neljä ja jokaisessa tapahtumassa pääsee vuorollaan esittäytymään viisi ehdokasta eri puolueista.

Jokaisen etätapahtuman lopussa ehdokkaat ja yleisö keskustelevat vaihtelevista teemoista, joita ovat koulutus ja varhaiskasvatus, palvelut, nuorten osallisuus ja vaikuttaminen, sekä lasten ja nuorten syrjäytyminen ja terveys.

Nyt saa sanoa -tapahtumat liittyvät Sitran Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hankkeeseen, joka kokeilee erilaisia tapahtumia yhteiskunnallisen keskustelun lisäämiseksi ja tuomiseksi kirjaston tiloihin.

Ensimmäinen tapahtuma järjestetään keskiviikkona 17. maaliskuuta kello 18.00–19.15. Linkit tapahtumiin julkaistaan tapahtuman lähiaikoina Mun Oulun tapahtumakalenterissa ja kirjaston kotisivuilla.