Oulun kau­pun­gin ate­ria­tuo­tan­toa kes­ki­te­tään Oulun Tuo­tan­to­keit­tiö Oy:lle - 63 kau­pun­gin hen­ki­lö­kun­nan jäsentä siirtyy Oulun Tuo­tan­to­keit­tiö Oy:n pal­ve­luk­seen

Oulun kaupungin ateriatuotantoa keskitetään kesäkuun alusta alkaen Oulun Tuotantokeittiö Oy:lle.

Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin omistama Tuotantokeittiö Lööki toimii Ruskossa.
Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin omistama Tuotantokeittiö Lööki toimii Ruskossa.
Kuva: Pekka Peura

Oulun kaupungin ateriatuotantoa keskitetään kesäkuun alusta alkaen Oulun Tuotantokeittiö Oy:lle.

Ruskossa sijaitseva valmistuskeittiö Lööki tuottaa tällä hetkellä päivittäin kaupungin tarjoamasta ruoasta noin 24 000 annosta. Oulun kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos on puolestaan valmistanut päivittäin noin 10 000 annosta ja yksityinen palvelutuotanto noin 10 000  annosta ruokaa.

Aterioiden valmistustoiminnan siirtymisen myötä 63 kaupungin henkilökunnan jäsentä siirtyy Oulun Tuotantokeittiö Oy:n palvelukseen.

- Nämä henkilöt työskentelevät aterioiden valmistuksessa sekä kaupungin edustustarjoilussa ja henkilöstöravintoloissa. Toimintaa jatketaan nykyisissä valmistuskeittiöissä, Haukiputaalla, Ritaharjussa, Hiirosessa, Kaakkurissa ja Oulunsalossa kuten tähänkin asti, kertoo Johan Alatalo Tilapalveluilta.

Lue myös: Lööki val­mis­taa 9 000 kou­lul­ta kotiin haet­ta­vaa ruo­ka-an­nos­ta päi­väs­sä – Oulun kau­pun­gin tuo­tan­to­ka­pa­si­teet­ti on nyt ta­pis­saan, eikä uusia il­moit­tau­tu­nei­ta enää voida ottaa

Kaupungin edustustarjoilun ja henkilöstöravintoloiden alaisuudessa toimivat toimipisteet Suopursu, Leeta, Oulu10, Susiteetti sekä Radanvarsi siirtyvät Oulun Tuotantokeittiö Oy:n alaisuuteen. Toimipisteiden henkilöstö jatkaa nykyisissä tehtävissään. Tilapalvelut vastaa jatkossakin ateriapalveluiden tuotannosta, hankinnasta ja koordinoinnista Oulun kaupungin kouluissa, päiväkodeissa ja hoivalaitoksissa.

- Jatkossa voimme entistä suuremmalla joukolla tehdä yhdessä Löökistä parhaan työpaikan, tavoitella lisää uusia onnistumisia, toimia vastuullisuuden edelläkävijänä sekä tuoda hyvinvointia laajemmin ihmisten arkeen. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä yhtiönä, yhteisönä ja yksilöinä tämän muutoksen jälkeen, kertoo Oulun Tuotantokeittiön toimitusjohtaja Toni Kalliorinne.

Tällä hetkellä Oulun Tuotantokeittiö Oy valmistaa päivittäin aterioita jopa 29 000 henkilölle. Valmistuskeittiö Lööki tekee aterioita sen omistajien, Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin, tarpeisiin. Oulun kaupunginvaltuusto päätti ateriatuotannon siirtämisestä Oulun Tuotantokeittiölle 9. joulukuuta 2019.

Korjattu kello 16.50: Valmistusta keskitetään Oulun Tuotantokeittöt Oy:lle, mutta ei Löökiin, kuten jutussa aluksi luki. Oikaisu asiasta täällä.