Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kaup­pa­to­rin re­mont­ti alkaa maa­nan­tai­na – py­sä­köin­ti­alueet osin urakan käy­tös­sä

Torin kunnostustyöt jakautuvat tälle ja ensi vuodelle. Tämän vuoden työt valmistuvat joulukuun alkuun mennessä.

Valtaosa torin myyntipaikoista suljetaan remontin myötä ensi maanantaina. Osa Kauppahallin puoleisista paikoista on käytössä vielä elo-syyskuun ajan.
Valtaosa torin myyntipaikoista suljetaan remontin myötä ensi maanantaina. Osa Kauppahallin puoleisista paikoista on käytössä vielä elo-syyskuun ajan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kauppatorin kunnallistekniikan parantamisen urakka alkaa ensi maanantaina 14. elokuuta. Työt aloitetaan työalueen aitaamisella ja kiveyksien purkutöillä.

Torialueelle rakennetaan neljä uutta vesihuolto- ja sähköliittymälinjaa. Tämän on tarkoitus parantaa torimyyntipaikkojen teknisiä olosuhteita.

Torin kunnostustyöt jakautuvat tälle ja ensi vuodelle. Tänä vuonna puretaan esiintymislava ja nykyiset istutusaltaat sekä rakennetaan uusi kunnallistekniikka ja uusi tukimuuri pysäköintialueen reunalle. Lisäksi kaivuualueiden pintatyöt tehdään väliaikaisella asfaltilla.

Työt valmistuvat joulukuun alkuun mennessä. Lopulliset pintatyöt ja uudet istutukset tehdään erillisessä urakassa ensi vuoden loppupuolella.

Pieniä vaikutuksia liikennejärjestelyihin

Työmaa vaikuttaa jonkin verran alueen liikennejärjestelyihin. Työmaaliikenne torille kulkee pääsääntöisesti Kaarlenväylän ja torin pysäköintialueen kautta. Pysäköintialue on osittain urakan käytössä urakka-alueen puoleiselta sivulta.

Torin muita pysäköintipaikkoja pyritään pitämään mahdollisimman paljon käytössä. Kävely ja pyöräily on mahdollista rannan suuntaisella väylällä, ja torin läpi pääsee kulkemaan Kauppahallin puoleiselta sivulta.

Osa torimyyntipaikoista on vielä elo- ja syyskuun aikana käytössä Kauppahallin puoleisella reunalla.

Rakennuttajana toimii Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, ja pääurakoitsijana on Vasarahai Oy.