Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Oulun kaup­pa­ka­ma­ri toivoo uudelta val­tuus­tol­ta toimia kau­pun­gin ve­to­voi­mai­suu­den li­sää­mi­sek­si kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­vuot­ta sil­mäl­lä pitäen

Oulun kauppakamarin toimitusjohtajan Jari P. Tuovisen mukaan Terwa Towerin saaminen valmiiksi vuoden 2025 asuntomessuihin mennessä antaisi Oululle uuden näyttävän maamerkin. Havainnekuva Terwa Towerista.
Oulun kauppakamarin toimitusjohtajan Jari P. Tuovisen mukaan Terwa Towerin saaminen valmiiksi vuoden 2025 asuntomessuihin mennessä antaisi Oululle uuden näyttävän maamerkin. Havainnekuva Terwa Towerista.
Kuva: JK-Arkkitehdit

Oulun kauppakamari toivoo Oulun valinnan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 parantavan alueen elinvoimaa. Kauppakamarin toimitusjohtaja Jari P. Tuovinen korostaa, että kysymys on erityisesti alueen veto- ja pitovoiman lisäämisestä.

– Vetovoimaisten kulttuuritapahtumien lisäksi Oulu2026 on erinomainen mahdollisuus vauhdittaa alueen matkailun ja Oulun keskustan kehittämiseen liittyviä investointeja ja tuotteistuksia. Hyvä esimerkki alueellisesta yhteistyöstä on muun muassa Pohjolan Rengastie – noin 850 kilometriä pohjoista maisemaa: avomerta, jokisuistoja, metsäluontoa ja tunturia, Tuovinen kommentoi kauppakamarin tiedotteessa.

Tuovinen nostaa esimerkkeinä kaupungin vetovoiman kehittämisestä esille vuoden 2025 asuntomessuihin mennessä torin ympäristöön valmisteltujen Torihotellin ja Kiikelin merikylpylän saamisen valmiiksi. Myös Terwa Towerin oleminen pystyssä asuntomessuihin mennessä toisi Oululle uuden kauas näkyvän maamerkin.

– Nyt olisi oiva paikka Oulun uuden kaupunginvaltuuston muodostaa heti valtuustokauden aluksi yhteinen näkemys ja päätökset myös Asemanseudun ratkaisuksi ja saada julkisen liikenteen keskukselle Oulun kokoinen ja näköinen sisääntuloportti, Tuovinen toivoo.