Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

OYS: OYSiin tullut poik­keuk­sel­li­sen paljon jä­nis­rut­to­ta­pauk­sia

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun jouk­ko­lii­ken­teen pal­ve­lu­ta­sok­si esi­te­tään sup­pein­ta ja edul­li­sin­ta tasoa, joka ei kata edes ny­kyis­tä mat­kus­ta­ja­mää­rää – "Sen va­lit­se­mi­nen olisi ly­hyt­nä­köis­tä"

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta käsittelee tiistaina kokouksessaan Oulun joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelmaa. Päätösesityksenä on, että kolmesta vaihtoehdoista esitetään valittavaksi suppeinta palvelutasoa.

Joukkoliikenteen kehittämiseen on laadittu Oulussa kolme erilaista palvelutasovaihtoehtoa.
Joukkoliikenteen kehittämiseen on laadittu Oulussa kolme erilaista palvelutasovaihtoehtoa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta käsittelee tänään tiistaina kokouksessaan Oulun joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelmaa, joka sisältää laajuudeltaan kolme erilaista vaihtoehtoa.

Päätösesityksenä on, että näistä vaihtoehdoista esitetään valittavaksi kaikista suppeinta ja edullisinta palvelutasoa. Siinä joukkoliikennettä kehitettäisiin maltillisesti muutamilla runkolinjoilla kaupungin ydinalueella. Lisäksi huomioitaisiin Nokian muutto, Laanilan kouluverkko sekä asuntomessualue. Kesäliikennettä ei kehitettäisi millään linjalla.

Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho pitää esitystä suppeimman palvelutason valitsemisesta lyhytnäköisenä ajatteluna.

– Jos kaupunki ei ota käyttöön korkeinta palvelutasovaihtoehtoa, emme pysty mitenkään turvaamaan joukkoliikenteen palveluja pidemmälle ajalle. Suppein vaihtoehto ei kata edes meidän nykyisen joukkoliikenteemme asiakasmäärää, saati sitten sen kehitystä kymmenen vuoden päästä, Väliaho sanoo.

Väliahon mukaan suppeimman vaihtoehdon valitsemiseen liittyy myös riski siitä, että Oulu ei enää kuuluisi suuriin kaupunkiseutuihin valtion rahoituksessa.

– Oulu kuuluu nykyään valtion rahoituksessa suuriin kaupunkiseutuihin, mutta voimme tippua sieltä, jos emme panosta joukkoliikenteeseen muiden suurten kaupunkien tapaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.