Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Oulun Finn­ki­no Plaza sekä elo­ku­va­teat­te­ri Star avaavat ovensa per­jan­tais­ta 21. tou­ko­kuu­ta alkaen

Oulun Finnkino Plaza avaa ovensa viranomaisten ohjeita noudattaen 21. toukokuuta alkaen.
Oulun Finnkino Plaza avaa ovensa viranomaisten ohjeita noudattaen 21. toukokuuta alkaen.
Kuva: Pekka Peura

Finnkino avaa Oulun Plazan elokuvateatterin 21. toukokuuta lähtien. Elokuvanäytökseen pääsee toistaiseksi 20 henkilöä ja saleissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä.

Näytösten lipunmyynti ajalle 21.–27. toukokuuta alkaa perjantaina 14. toukokuuta kello 15.

Yleisöä suositellaan ostamaan liput etukäteen verkosta, ja näytöksiin myydään rajallinen määrä lippuja. Kaikki teatterin salit ovat käytössä ja esitysaikoja porrastetaan ruuhkan välttämiseksi.

Koska saleissa pystytään huolehtimaan turvaväleistä, niissä ei tarvitse käyttää maskia. Muualla teatterin tiloissa maskinkäyttöä suositellaan, kertoo teatteri päällikkö Janina Tuisku.

– On tätä kyllä odotettu. Viimeksi meillä oli näytöksiä marraskuun lopulla. Laitoimme nopeasti töpinäksi, kun näytettiin vihreää valoa.

Myös poikkeusolojen aikana järjestettyjä korkeintaan kymmenen hengen yksityisiä elokuvanäytöksiä jatketaan vaihtoehtona normaaleille näytöksille.

Avausviikonloppuna ohjelmistossa nähdään yhteensä 17 Oscarilla palkittu Taru sormusten herrasta -trilogia. Ensimmäinen osa näytetään perjantaina 21. toukokuuta, toinen osa lauantaina ja kolmas sunnuntaina. Osat näytetään samassa järjestyksessä myös maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Jokaisesta elokuvasta on illassa yksi näytös.

Valkokankaalle on tulossa myös muun muassa tuoreita elokuvia, kuten Lupaava nuori nainen, Minari sekä Yhdet vielä.

Teatterissa myydään myös popcornia ja normaaleja leffaherkkuja. Käteistä rahaa ei hygieniasyistä vastaanoteta.

Myös elokuvateatteri Star avaa kaikki salinsa perjantaista 21. toukokuuta alkaen. Lipunmyynti näytöksiin alkaa maanantaina 17. toukokuuta kello 20.

Tulossa on todella laaja ohjelmisto, melkein 20 elokuvaa, kertoo Kari Kantala.

– Kotimaisista dokumenteista voi mainita Punkkisodan, lisäksi on muun muassa Oscar-palkittu Nomadland sekä nostalgiannälkäisille 40-vuotisjuhlajulkaisuna Kurt Russelin Pako New Yorkista.

Kantalan mukaan turvajärjestelyissä mennään viime syksyltä hyväksi havaitulla tavalla.

Juttua on muokattu kello 12.43. Lisätty elokuvateatteri Starin tiedot.