Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

SSAB: Raa­hes­sa saatiin kai­vat­tu päätös: te­räs­teh­das jatkaa

Oulun epi­de­mia­ti­lan­ne vai­keu­tuu en­ti­ses­tään – tar­tun­nan­jäl­ji­tys­vii­ve venynyt viiteen päi­vään, sai­raa­loi­den ko­ro­na­po­ti­las­mää­rä kas­va­nut 36:een

Kaupunginsairaalassa on viime viikolla kuollut yksi koronapotilas. Iissä toimivassa yksityisessä Kartanonväki-hoitokodissa on myös kuollut koronaviruksen saanut oululainen viime viikolla.

Oulun epidemiatilanne on kehittynyt entistä tukalammaksi, selviää kaupungin maanantai-iltapäivästä julkaisemista tilannetiedoista.

Kaupungissa viime viikon aikana ilmi tulleiden varmistettujen tartuntojen määrä (698) kasvoi taas selvästi sitä edeltävään viikkoon nähden (560 tapausta).

Samalla tartuntojen jäljityksen viive on tapausmäärien kasvaessa venynyt jopa työviikon mittaiseksi eli viiteen päivään.

Oulun 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on kiivennyt 604 tartuntaan per 100 000 asukasta. Se on Suomen suurten kaupunkien vertailussa maan suurin ilmaantuvuuslukema.

Myös positiivisten näytteiden osuus otetuista koronatesteistä on ennennäkemättömällä tasolla, reilussa 16 prosentissa. Luku sisältää Nordlabin analysoimat näytteet.

Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä pomppasi viikon lopulla sekä erikoissairaanhoidossa että Oulun kaupunginsairaalassa. Kaleva uutisoi OYSin kasvavasta paineesta aiemmin tänään. OYSissa on nyt 25 koronapotilasta, joista kahdeksan tarvitsee tehohoitoa. Kaupunginsairaalassa on puolestaan 11 koronaa sairastavaa.

Kaupunginsairaalassa on viime viikolla kuollut yksi koronapotilas. Iissä toimivassa yksityisessä Kartanonväki-hoitokodissa on myös kuollut koronaviruksen saanut oululainen viime viikolla. Kartanonväessä todettiin aiemmin marraskuussa tartuntoja sekä asiakkailla että henkilöstöllä.

Kaupungin mukaan ikäihmisten palveluihin joudutaan tällä viikolla tekemään muutoksia kasvaneen sairaalakuormituksen purkamiseksi.

Rokotukset ovat edenneet Oulussa niin, että päättyneellä viikolla rokotuksen sai reilut 4 500 ihmistä. Se on noin 14 prosenttia vähemmän kuin edellisviikolla.

Oulussa yli 12-vuotiaasta väestöstä 87,5 prosenttia on saanut ykkösrokotuksen ja 81,6 prosenttia kakkosannoksen.

Rokotukset tällä viikolla Oulussa
  • Limingantullin rokotuspisteellä (Nuottasaarentie 5), jonne voi varata ajan tai saapua aikaa varaamatta. Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke-to klo 10.30-17.30 ja pe klo 8.30-15.30. Limingantullissa annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
  • Pop up -rokotuspisteellä Ideapark Oulussa. Ilman ajanvarausta toimiva pop up -rokotuspiste on avoinna keskiviikkona 1.12. klo 14-18 ja torstaina 2.12. klo 14-18. Ideaparkin rokotuspisteellä annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
  • Hyvinvointikeskuksissa jaetaan lauantaina 4.12. klo 9-16 koronarokotteita Haukiputaalla, Kiimingissä,  Kaakkurissa, Kontinkankaalla ja Tuirassa ilman ajanvarausta.
  • Rokotuksia viedään tällä viikolla myös kutsuntoihin.
  • Kolmansia rokotteita annetaan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta 60 vuotta täyttäneille, palvelukotien asukkaille, lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2 sekä lyhyellä annosvälillä rokotetuille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille. Kolmansia rokotteita annetaan lisäksi voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Uusien ikäryhmien ajanvarauksen avaamisesta kolmansia rokotteita varten kaupunki tiedottaa erikseen.
  • Tarkempia tietoja testaamisesta ja rokottamisesta saa Oulun kaupungin verkkosivuilta.
Lähde: Oulun kaupunki