Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun Ener­gia: Me­ri­kos­ken voi­ma­lai­tok­sen ym­pä­ris­tös­sä liik­kues­sa nou­da­tet­ta­va mer­kit­ty­jä reit­te­jä vaa­ra­ti­lan­tei­den vält­tä­mi­sek­si

Merikosken patosilta on kunnostustöiden vuoksi suljettu liikenteeltä 1.6.–26.7., jolloin kiertoreitteinä toimivat Rautasilta ja Merikosken sillat.

Merikosken ympäristössä liikkuessa pitää noudattaa merkittyjä reittejä vaaratilanteiden välttämiseksi, tiedottaa Oulun Energia.

Tiedotteen mukaan voimalaitoksen läheisyydessä liikkuminen on vaarallista, koska patoluukut voivat avautua ja vesimassat purkautua nopeasti. Siksi Merikosken patoaltaassa ja kauneusaltaan jakavan betonisen padon päällä liikkuminen on kielletty. Myös veneilijöitä ja melojia varoitetaan tulemasta lähelle patoluukkuja yläkanavan puolella.

Patoluukut juoksuttavat voimalaitoksen ohi vesimäärän, joka ei mahdu koneiden läpi. Luukkuja käytetään myös, jos voimalaitoksen koneissa ilmenee häiriö. Luukkujen avautumisesta varoitetaan hälytysäänellä, jonka lisäksi vilkkuvalot ilmoittavat luukkujen avaamisesta jokaisen luukun kohdalla yläkanavan puolella. Varotoimista huolimatta vaara-alueilta voi olla hankalaa ehtiä tai päästä pois, tiedotteessa kerrotaan.

Merikosken patosilta on kunnostustöiden vuoksi suljettu liikenteeltä 1.6.–26.7., jolloin kiertoreitteinä toimivat Rautasilta ja Merikosken sillat. Merikosken ympäristössä liikkuvia kehotetaan käyttämään kiertoreittejä ja ainoastaan ohjeistettuja reittejä, jotka on merkitty opastekyltein.