Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Oulun Energia ja Oulun Seudun Sähkö mukana jät­ti­mäi­ses­sä tuu­li­voi­ma­hank­kees­sa – Les­ti­jär­ven tuu­li­puis­toon nousee yh­teen­sä 69 voi­ma­laa

Projektin ansiosta Oulun Energian tuulisähkön määrä kolminkertaistuu kuluvaan vuoteen verrattuna.

Lestijärvelle nousee kymmeniä tuulivoimaloita. Arkistokuva Kopsan tuulivoimalasta.
Lestijärvelle nousee kymmeniä tuulivoimaloita. Arkistokuva Kopsan tuulivoimalasta.
Kuva: Vesa Joensuu

Oulun Energia, Kymppivoima ja Kuopion Energia toteuttavat 455,4 megawatin tuulipuiston Lestijärvelle yhdessä uusiutuvan energian yhtiön OX2:n kanssa. Oulun Energian osuus hankkeesta on 25 prosenttia. Myös Oulun Seudun Sähkö on mukana hankkeessa Kymppivoiman kautta.

Tuulipuistoon rakennetaan yhteensä 69 tuulivoimalaa, joiden enimmäiskorkeus on 240 metriä. Kokonaisuuden kauppahinta on 650 miljoonaa euroa. Tuulipuiston arvioidaan olevan valmis vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kyseessä on Suomen suurin tuulivoimahanke. Valmis tuulipuisto tuottaa vuosittain energiaa yli 1,3 terawattituntia, mikä vastaa noin kahta prosenttia koko Suomen vuoden 2020 sähköntuotannosta.

Projektin ansiosta Oulun Energian tuulisähkön määrä kolminkertaistuu kuluvaan vuoteen verrattuna.

– Uskomme, että sähkön tarve kasvaa tulevaisuudessa tuntuvasti. Tuulivoima on uusiutuvaa, ja sen lisäksi se on kaikkein kustannustehokkain tapa tuottaa sähköä, Oulun Energian toimitusjohtaja Juha Juntunen sanoo tiedotteessa.

Tuulipuiston rakennustyöt ovat käynnistyneet sähkönsiirtoon vaadittavan 400 kilovoltin voimalinjan osalta. Voimalinja rakennetaan Lestijärveltä Alajärvelle.

– Investointi tukee merkittävästi tavoitettamme lisätä uusiutuviin energialähteisiin perustuvaa sähköntuotantoamme, Oulun Seudun Sähkön toimitusjohtaja Risto Kantola toteaa.