Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun Eden-kyl­py­lä­ho­tel­lin sul­ke­mi­ses­ta yli vuosi, uutta ope­raat­to­ria haetaan edel­leen

Rakennukselle on tehty välttämättömiä ylläpito- ja valmistelutöitä kuten kattorakenteiden lasien uusimista sekä purettu sauna- ja pukuhuonetiloja.

Oulun Nallikarin rannalla seisovan kylpylähotelli Edenin sulkemisesta on kulunut yli vuosi, mutta toimintaa muodossa tai toisessa jatkavaa uutta operaattoria ei ole vieläkään löytynyt.

S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotel luopui Break Sokos Hotel Edenin pyörittämisestä joulukuun puolivälissä vuonna 2021. Eden oli Sokotelin hallussa vuodesta 2006. Sitä ennen kylpylähotelli oli osa Holiday Club-ketjua.

Rakennuksen omistaa pääomasijoitusyhtiö Capman Real Estate, joka on pitkään neuvotellut operaattorien kanssa kylpylähotellin vuokraamisesta.

Capmanin viesti on kuukaudesta toiseen ollut sama kuin nytkin: neuvotteluja jatketaan edelleen. Sen enempää omistaja ei halua tilannetta avata.

Koronapandemian vaikein vaihe rajoituksineen löi yleisesti ilmat pihalle matkailualasta. Nyt painitaan Venäjän aloittaman sodan ja talouden yleisen epävarmuuden, inflaation ja energian hinnan kanssa. Kokonaistilanne on saanut monet alan toimijat varovaisiksi.

Kylpylähotelli Edenin allasosastolla näytti tältä. Nyt altaat ovat tyhjät ja rakennus odottaa uutta pyörittäjää ja mittavaa remonttia.
Kylpylähotelli Edenin allasosastolla näytti tältä. Nyt altaat ovat tyhjät ja rakennus odottaa uutta pyörittäjää ja mittavaa remonttia.
Kuva: Pekka Peura

Peruskorjauksen tarpeessa

Vuonna 1989 valmistunut ja Suomen ensimmäisenä subtrooppisena kylpylänä markkinoitu Eden on mittavan peruskorjauksen ja uudistuksen tarpeessa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.